maanantai 23. helmikuuta 2009

Yllätyskekkerit!

Känkkäränkkä häippäsi yön aikana jonnekin muualle ja aamulla pinnasängystä heräsi hymyilevä vauva, tosin ehkä historian suurin kakka vaipassaan. Liekö sitten sitä eilen valmistellut kun kiukutti.

Aamupäivällä tein Otsolle ison kattilallisen ruokaa, varmaan 3 litraa, mutta ei se jaksanut sitä kaikkea syödä :) No ei ollut kyllä tarkoituskaan, mutta pakkaseen sitä sitten laitoin, alkaa nimittäin olla jo edelliset soseet loppu. Nyt ollaan reilu viikko syöty kanaa, tuohon uuteen mössöön laitoin naudanlihaa. Ihan nyvin kelpasi sekin. Otso on kyllä hyvä syömään vihannessoseita lihalla ja ilman sekä tietysti marja- ja hedelmäsoseita. Puuro ei aina maistu, joskus tosin yllättävänkin hyvin.

Tänään oli ilmassa kihelmöivää jännitystä, sillä olin järjestänyt yllätysjuhlat! Amerikasta on rantautunut Suomeen baby shower eli vauvakutsut. Ne järjestetään odottavalle äidille nyyttärimeiningillä, parhaimmillaan ne tulevat yllätyksenä. Kutsuilla on sitten vauva-aiheista ohjelmaa.

Jossain blogimerkinnässä olen kertonutkin Sannasta, jolla on 1,5 vuotias Nuutti ja masuvauva, jonka laskettu aika on huhtikuussa. Sanna on aika hiljattain muuttanut Kittilään eikä vielä tunne kamalasti porukkaa. Niinpä mie kasasin yhteen 4 äitiä ja päätimme järjestää Sannalle yllätyksenä vauvakutsut! Mie leivoin kakun. Olisin halunnut laittaa siihen päälle englanninlakupussissa olevia vaaleansinisiä nonparellikarkkeja, mutta koska Kittilässä ei myyty niitä erikseen, olisin joutunut ostamaan aika monta pussia englanninlakuja saadakseni niitä kasaan tarpeeksi. Niinpä ostin sitten tuttikarkkeja, teemaan sopivia nekin. Olin vanjastanut muut tuomaan pasteijoita, keksejä ja karkkia.

Yllätys onnistui täydellisesti. Teimme yllätyshyökkäyksen Sannalle iltapäivällä ja voi veljet oli hauskat pirskeet. Ohjelmassa oli mm. vauvansoseiden maistelua ja tunnistamista sokkona. Kilpailijoiden taso oli tasainen mutta alhainen :) Kaikki tiesivät 2/6 makua oikein. Ehkä se ei ole niin helppoa. Sitten jokainen oli tuonut mukanaan oman vauvakuvan ja Sanna yritti tunnistaa kuka on kukakin. Onnistui! Lopuksi vielä jokainen piirsi kuvan omasta lapsestaan ja arvuuttelimme kuka missäkin piirroksessa on. Aika hyvin meni nekin veikkaukset.

Lapset olivat innoissaan kaikista Nuutin leluista ja meidän herkuista. Ihan iloinen kälätys lähti myös viidestä opettajaäidistä :D

Severi ajeli Nuutin autolla ja aina kun äidin silmä vältti, meni napsauttamaan telkkarin päälle :)


Otso maisteli Nuutin vauvaleluja.


Illalla kävin sitten vielä korista pelaamassa. Vaikka Otso ei saanutkaan kutsuilla muuta kuin kaksi maissinaksua, tuntuu että sekin oli illalla ihan sokerihumalassa. Esitti ainakin pinnasängyssä lähes kaikki temput joita osasi. Tämänhetkinen suosikki on pinnasängyn laitasuojuksen kiinnitysnarujen avaaminen ja niiden lutkuttaminen. Muutenkin nauhat ja vtoketjut ovat tällä hetkellä hitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti