tiistai 17. helmikuuta 2009

Levipäivä

Tänään lähdettiin aamulla hiihtolomavieraiden kanssa Leville. Pakkasimme autoon myös lumikengät. Oli ollut haaveena että myös me Otson kanssa olisimme päässet lumikenkäilemään, Otso kantorinkassa ja äiti lumikengillä. Vaan lämpömittari kertoi jälleen karua tarinaa: Pakkasta oli 25 astetta, joten kantorinkkahaaveet sai suosiolla unohtaa. Lähdimme kuitenkin lumikenkäilijöiden mukana Leville, Otsolle oli mukana vaunut varustettuna lampaantaljalla, kantopussilla, makuupussilla ja fleecehuovalla.
Saatoimme lumikenkäilijät Otson kanssa reitin alkuun. Sitten menimme vierailemaan Immeljärven rannalla asuvan Tanjan luo, jonka masuvauvan on laskettu syntyvan kahden viikon päästä. Pirtissä näkyi jo merkkejä tulevasta vauveliinistä vaatteiden, vaunujen ym. muodossa. Juotiin kahvit takkatulen lämmittäessä tupaa.

Kylästelyn jälkeen vuorasin taas Otson vaunuihin ja lähdettiin kävelylle Levin keskustaan. Käytiin myös vähän shoppailemassa :) Ebbasta ha Erkistä ei tällä kertaa löytynyt mitään, mutta saatiinpa perinteinen kuva lumiukosta ja pupusta.Aika sääli, että tuli etelän hiihtolomalaisille näin kovat pakkaset. Aika paljon oli kuitenkin porukkaa rinteessä ja laduilla vaan niin oli kyllä kahviloissa ja kaupoissakin. Mie ostin Otsolle kypärämyssyn, jossa on 70% villaa ja 30 % silkkiä. On varmaan hyvä ja lämmin. Ja sitten Otso sai myös aurinkolasit kevättalven aurinkoon. Saa nähdä miten se antaa niiden olla päässä :)
Alla olevassa kuvassa Otso ja ostokset.

Kun pääsimme kotiin, kylässä kävi vielä minun työkaveri Espoon ajalta. Otso väsyikin jo kahdeksalta niin totaalisesti ettei puuron syömisestäkään tullut mitään kun itketti vain rassukkaa. Tissi kuitenkin kelpasi ja pieni ihminen sammui sänkyynsä.
Arto oli tuonut meille herkkuja kaupasta ja pelasimme pariskunnittain Compatibility-peliä. Siinä jokaisella on pakka kuvakortteja (kaikilla samat kuvat). Arvotaan joku aihe, esim. viha. Kaikki pläräävät omia kuvapinojaan ja etsivät kuvat, jotka sopivat aiheeseen. Niistä valitaan viisi ja asetellaan ne oikea puoli alaspäin pöydälle tärkeysjärjestykseen. Kun kaikki ovat valmiita, avataan ne yksi kerrallaan. Pisteitä saa jos pelikaveri (tässä tapauksessa kumppani) on valinnut saman kuvan. Aluksi olimme Miikan kanssa ylivoimaisia, mutta sitten nuori pari kiri. Loppujen lopuksi voitimme kuitenkin kahdella pisteellä ;) Sitten pääsimme Miikan kanssa saunaan kun Omppu ja Arto olivat Otsovahteina. Kohta, kunhan toiset saunojat tulevat, otetaan ehkä vielä uusi erä Compatibilityä :) Ihan kiva päivä pakkasesta huolimatta. Levillä on aina piristävää käydä leikkimässä turistia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti