perjantai 13. helmikuuta 2009

Kiva perjantai (vaikka olikin 13. päivä)

Aamu alkoi leppoisasti. Otso viihdytti itseään makaamalla pinnasängyssä mahallaan ja potkimalla patjaa kuin olisi tehnyt uimapotkuja. Siitä lähti kiva "tömps"-ääni. Jännä miten vauvat jaksavat tehdä yhtä ja samaa juttua vaikka kuinka kauan kun ovat jotain uuttaa kivaa keksineet. Tänä aamuna se oli siis patjan hakkaaminen jalalla. Kymmenen aikaan laitoin Otson unille ja menin katsomaan wanhojentansseja. Otso nukkui vaunuissa ulkopuolella ja itkuhälytin päivysti. Omista tansseista on jo 11 vuotta :) Hyvin olivat askeleet oppineet. Joka vuosi olen vain pannut merkille että tanssijat ovat kovin vakavia. Olisi mukavampi katsoa jos kasvoilta paistaisi tanssimisen riemu ja rentous. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty. Toinen asia joka vähän häiritsee on se, etteivät puvut ole enää nykyisin kovin vanhanaikaisia. Enemmänkin iltapukuja. Ehkä silloinkin oli kun itse olin tanssimassa, mutta jotenkin tuntuu että silloin yritettiin pitseillä ja koristenauhoilla saadaan pukuun jonkunlaista vanhanaikaisuutta.
Toisaalta, onhan puvulle sitten vielä myöhemmin enemmän käyttöä jos sen on omaksi ostanut, kun on moderni.

Tanssit loppuivat juuri sopivasti 5 minuuttia ennekuin muskari alkoi. Ja Otso heräsi juuri kun pääsimme päiväkodille, jossa muskari on. Siellä sitten laulelimme mm. pikku peikko Piipanderrasta, pakkasesta ja hiirestä. Otso pääsi näyttämään syöttötuolissa opettelemaansa taitoaan, läpsyttelyä, kun sai soittimeksi rummun. Sara halusi myös tulla soittamaan rumpua. Rumpua enemmän taisi kuitenkin kiinnostaa siinä ollut reikä.


Kotiin päästyä nukkumaan ja myös äiti sai näin levätä. Meinaa nimittäin flunssa puskea päälle :( Kun Otso heräsi ja oli syönyt soseensa, lähdimme kuitenkin käymään kaupassa. Illalla kummisetä tuli yökylään. Äiskä lähti pizzalle Ullan kanssa ja Otso jäi miesseuraan. Hyvin tietenkin pärjäsivät, mutta hymy oli mitä levein kun äiti palasi.

Illalla kylvyssä Otso keksi että myös jaloilla voi läiskyttää. Ammeen tyhjennys on nykyään helpompaa kun Otso on tyhjentänyt siitä kylvyn aikana jo puolet.

Saimnme mukavia uutisia: Mummu ja Ukko tulevat huomenna kylään Otsoa ja meitä moikkaamaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti