torstai 26. helmikuuta 2009

Isyysloman viettoa ulkoilun merkeissä

Torstai oli touhua täynnä. Miika-isukki lähti Leville jo aamuvarhain kuvailemaan videomateriaalia, me Otson kanssa puoli yhdentoista aikaan. Minulla oli varattuna hieronta kello 11.15 kun sain Miikalta jouluna lahjakortin. Miika työnteli sen aikaa Otsoa vaunuissa.


Kun vapauduin hierojalta, kävimme taas vuokraamassa lapsenkuljetusahkion ja lähdimme hiihtelemään. Tällä kertaa otimme suunnaksi Kätkäjärven laavun. Miikalla oli luistelusukset ja koska ahkiota on helpompi vetää perinteistä hiihtäen, voitte arvata kunpi ahkiota kiskoi suurimman osan matkasta perässään ;) Sää suosi meitä, aurinko paistoi ihanasti. Oli pakko heittää hanskat pois ja vaihtaa pelkkä had-huivi päähän, muuten olisi sulanut. Kätkäjärvellä pidimme tauon, paistoimme mm. makkaraa.

Otso ottaa aurinkoa lampaantaljan päällä ja isä paistaa makkaraa.


Isä ja poika


Kätkäjärveltä matka jatkui etelärinteille. Tosi vähän oli hiihtäjiä vaikka ilma oli mitä parhain ja maisemat lumoavia :)
Miika on kasvattanu taas itelleen partaa, mutta kuulemma vain ja ainoastaan pilkkiretkeä varten ettei naama jäädy. Hmm.


Sivakalle matka menikin joutuisasti. Lopussa oli iso alamäki, mutta ahkio tulee kyllä hyvin ja turvallisesti perässä niissäkin. Otso vain nukkui, mitähän unta nähnyt hurjan liu´un aikana :D Sivakassa juotiin sitten kaakaot ja Otso sai kana-vihannessosetta sekä kuivan vaipan.


Etelärinteiltä sivakoimme vielä Gondolille mutta sieltä menimme skibussilla eturinteille. Matkaa oli kuitenkin tullut jo yli 15 km ja alkoi olla jo viileämpi ilmakin. Kävimme palauttamassa ahkion ja vaihdoimme monot pois.
Tässä väsyneet hiihtäjät lenkin jälkeen.


Hiihtolenkin jälkeen suuntasimme syömään aasialaiseen ravintolaan. Miika ei ollutkaan siellä ennen käynyt, mie olin kahdesti. Aika ketkua muuten: nyt kun on alkamassa pääsesonki, he olivat vaihtaneet ruokalistaa ja korottaneet hintoja... Luulevat varmaan ettei kukaan huomaa vaan mie huomasin.

Ravintolasta matka jatkui tunturikappeliin (Marian kappeliin). Siellä alkoi kello 19 konsertti jossa esiintyivät Saila Seurujärvi ja Elina Koivuniemi. Molemmat laulavat niin ihanasti että yritän päästä kuuntelemaan aina kun mahdollista. Laatu oli nytkin taattua, paikalla oli vain harmillisen vähän yleisöä. Otso otti sylissä pienet unet. Taisi ulkoilma ramaista, vaikka melkein koko ajan nukkuikin ahkiossa ainakin sen ollessa liikkeellä. Otso olikin ollu ihan koko päivän ulkona, koska laitoin hänet parvekkeelle päiväunille klo 9, sieltä nappasin 10.30 mukaan kun lähdimme Leville. Hieronnan ajan Otso vaunuili iskän kanssa ja sitten lähdimmekin hiihtolenkille josta palasimme klo 17.30 aikoihin...


Konsertin jälkeen suuntasimme viimein kotiin. Iltapuuro maistui! Ennen yöpuvun laittoa Odessiivi jaksoi kuitenkin esittää perinteiset iltajumpat. Maitotankkauksen jälkeen unta ei tarvinnut kauaa odotella. Taitaa äitikin mennä kohta suihkun kautta sänkyyn unta odottelemaan. Että sellainen ulkoilupäivä tällä kertaa :)

2 kommenttia:

  1. Onpas teillä ollu tapahtumarikas päivä =) Ja tyylikkäät arskat on Otsollakin.

    VastaaPoista
  2. Ai mahtava, ku te ootte aktiivisia! Ihailen :)

    Malla

    VastaaPoista