perjantai 27. maaliskuuta 2009

Tupakkaongelma ja muuta höpinää

Aamulla Otso ei nukkunut kuin puolisen tuntia, sillä heräsi tupakansavuun kuten niin niin niin monta kertaa aiemminkin. Meidän alakerrassa asuu runsaahkosti tupaikoiva setä (joka ei toivottavasti lue tätä mutta jos lukee, selviääpähän tämäkin ongelma jos se tajuaisi vinkin). Ennen me asuimme sen kanssa samassa kerroksessa ja syksyllä sovimme, että jos vauva nukkuu parvekkeella niin se menee pihalle tupakalle. No, nyt me asumme kerrosta ylempänä ja setä sitten menee aina parveekkeelle tupakalle jolloin savut arvatenkin kohoavat ylöspäin, Otso saa ne henkeensä ja herää. Tietenkään se setä ei voi tietää, miloin Otso nukkuu siinä sen yläpuolella. Mie olen nyt miettinyt että onkohan ihan ok jos kävisin sanomassa sille, että voisin vaikka viedä niiden parvekkeen oveen jonkun lapun että "vauva nukkuu" niin sitten se voisi mennä vähän muualle sauhuttelemaan. On kai se ok?

Nytkin kun Otso sai normaalin reilun kahden tunnin sijaan nukuttua vain puoli tuntia savumyrkytyksen vuoksi, se oli muskarissa ihan tillintallin. Ei paljon laulut hymyilyttänyt, ei se itkenytkään mutta näki että unet olivat jääneet kesken. Kotiin päästyä raukka oli ihan väsynyt. Ruoka ei maistunut mutta eipä ole maistunut viimeiseen viikkoon. Puuroa ei ainakaan olla saatu teelusikallista enempää alas, yleensä Otso alkaa karjua jo siinä vaiheessa kun näkee lusikan. Hedelmäsoseet joskus kelpaavat, tissi on onneksi alkanut taas maistua että edes jotain. Vein Otson nukkumaan sivupihalle ettei unet lopu tällä kertaa nikotiinihöyryihin kesken kaiken ja poika nukkuikin 2,5 tuntia. Onneksi! Sitten olikin energiaa ryömiä tutkimaan joka nurkka. Kaikki muovipussit sisältöinen Otso tutkii joita lattialta löytyy, isän Reinot ja äidin crocksit ovat myös kiinnostavia. Minua laiskotti ihan kamalasti mutta tsempattiin silti itsemme ladulle. ja hiihdettiin hienosti sanottuna yli toistakymmentä kilometriä. Asian voi tosin ilmaista niinkin, että vähän yli 10 km :)

Kävin netistä kattomassa niin tosi monella muullakin on ollu ongelmia syömättömyyden kanssa juuri tässä 8 kk tienoilla. Ehkä Otso viimein tekee hampaita ja se on syynä. Sitä arveli myös Lillin äiti Essi, kun Lillillekään ei meinaa muonat maistua. Me olemme päättäneet ettei edes yritetä puuroja vähään aikaan. Siinä menee vaan hermot itse kullakin :/ Hedelmäsoseet nyt onneksi ainakin menevät ja vihannessoseita ainakin välillä yritetään.

Niin, kun tulimme hiihtämästä niin katsoin että ou jee, Miika on vieny matot parvekkeelle. Oli nimittäin tarkoitus ja syytä vähän perjantaisiivota ja hiihtolenkillä mietin, että se on vielä tänään edessä. Ajattelin tosiaan että hyvä kun on edes jo matot ulkona. Vaan kun menin sisään, Miika oli luuttuamassa lattioita! Se oli pyyhkinyt pölyjä, imuroinut kaikki huoneet ja nyt jo luuttuamassa loputkin noro-oksennuksien jäänteet. Ihana raikas tuoksu tuli nenään, aivan mahtavaa! Se oli pyykitki käyny levittämässä ja aikoi lähteä kauppaan. Mikä mies! :)

Illalla se teki vielä täytettyjä patonkeja. No, siivosin miekin vessan ja tein Otsolle soseita :)Vaan tuo siivous oli ihana ylläri!

Tältäkään päivältä ei taida olla kuvia. Muskariin olisi kyllä pitäny ottaa kamera kun siellä oltiin pääsiäistunnelmissa. Ope oli tehnyt kahdesta kypärälakista kanahatut ja kun ne olivat meidän muskarissa olevien kaksospoikien päässä, oli aika söpön näköistä. Ehkä pitää tehdä Otsollekin sellainen :)

2 kommenttia:

  1. Meillä myös on ongelmia vähän tuon syömisen kanssa ja hammasta on tehny nyt pari päivää tonne alas..Mutta hyvä kuulla et vois johtuu toi syömättömyys hampaista! Ja kanahattu kuulostaa hauskalta :D

    VastaaPoista
  2. Käy vain rohkeasti selvittämässä tuo tupakkajupakka. Kyllä sinä osaat sanat asettaa oikein. Luulisi ukkelin ymmärtävän ystävällistä puhetta. Jospa hän ei todellakaan hoksannut, että SAVU NOUSEE YLÖS!!!
    Olipa mukava kuulla, että Mikula hoitaa osuutensa yhteisessä projektissanne.
    Haleja mummulta

    VastaaPoista