perjantai 13. maaliskuuta 2009

Otso asioilla

Tänään lähdettiin jo kymmenen jälkeen asioille kaupungille. Käytiin katsastamassa tulevaa hääpaikkaa, suunnittelemassa pöytäjärjestystä ja koristeluja. Otso viihtyi hyvin vaikkei oikein tajuakaan mitä ihmettä äiti ja ämmi touhottavat. Otso käyttäytyi hienosti vaikka lopussa kyllä vähän ärsytti kun äiti ja ämmi söivät herkullisen lounaan ja Otsolla ei ollut muuta lutkutettavaa kuin oma kypärälakki. Vihdoin sai onneksi maitoa ja sitten nukuttikin. Kun Otso nukkui, isomummi sai tietokone- ja internetopastusta.

Ämmilässä on hittilelu: purkin kannet. Ämmille on kertynyt niitä paljon ja kansia on älyttömän mielenkiintoista tutkia ja varsinkin siitä kun purkinkansilaatikon kaataa, tulee mahtavaa kolinaa ja räminää.


Purkkileikit olivat mukavia mutta sitten äiti sanoi että taas lähdetään asioille. Mikäpä siinä, vaunuista oli hauska katsella autoja ja valoja. Ensimmäinen etappi oli morsiuspukukaupassa. Jotain huntuhörhötyksiä ym., ei Otso niistäkään paljon välittänyt.


Matka jatkui kukkakauppaan ja sieltä sormuskauppaan. Sormuskaupassa oli ihan hauskaa kun ämmi tajusi ottaa Otsolta ulkovaatteita pois ja oli siellä aika kirkkaita hienoja valojakin. Äiti sovitteli ja mallaili säihkyviä sormuksia.


Sormuskaupan jälkeen Otson silmät lurpsahtivat kiinni, mutta äiti ja ämmi jatkoivat matkaansa vielä vaatekauppaan. Pikku tirsat tekivät terää ja Otsokin innostui tutkimaan vaatteita äidin sylissä rintarepussa. Ämmi osti pojalle mm. söpön kalastajahatun.


Kaikenmaailman juttuja sitä häitä varten pitää hommailla.


Vihdoinkin kotona! Äijä oli kaupassa mutta tuli pian. Otso pääsi tutkimaan purkinkansia ja ottamaan ilmakylypyjä. Saatiin paljon asioita hoidettua. Nyt Otso on syömässä iltapuuroa ämmin ja äijän kanssa ja sitten untenmaille. Olipa päivä, vähän erilaista tämä kaupunkielämä kuin kotona Kittilässä.

1 kommentti:

  1. hauskan näköstä touhua ja hieno lätsä! Tulukkee jo kottiin. ikävä.
    t. iskä

    VastaaPoista