keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Häät osa 2

Tiistaina päästiin jälleen ihanaiseen häätunnelmaan. Järjestimme siis täällä Kittilässä vielä uudestaan häät, joita häämuisteloiksi nimitimme. Harmitti kovasti kun osa läheisistä kavereista ei päässyt Lappeenrantaan mukaan juhlimaan, niin järjestimme sitten heille omat juhlat tänne Kittilään. Kutsuimme mukaan myös Lappeenrannassa olleita ystäviä. Vieraslista alkoi paisua kuin pullataikina, joten koti juhlapaikkana karsiutui heti mahdottomana ajatuksena. Ehdin ottaa yhteyttä jo Levillekin, mutta sitten hoksasin, että seurakunnalla on kaksikin kivaa tilaa: seurakuntatalo ja Pappila. Loppujen lopuksi päädyimme Pappilaan, sillä se on pienempi ja tunnelmallisempi paikka kuin seurakuntatalo. Kaiken muun hyvän lisäksi sen vuokraaminen ei edes maksa mitään seurakuntalaisille. Ja sieltä sai kaikki lasit, lautaset, kahvikupit, silitetyt pöytäliinat ym... Mahtavaa!

Kun juhlia pienen lapsen kanssa järjestää, organisointikykyä vaaditaan. Maanantaina paistelin kakkupohjat valmiiksi. Paljon muuta ei voinut vielä etukäteen tehdä. Tiistaina aamulla täytin kaikki kolme täytskäriä ja sitten tuli Ulla apuun, kun oli vapautunut ATK-kurssitla. Ilman Ullaa en olisi selvinnyt! Lähdimme Pappilaan ja teimme kahta salaattia sekä järjestelimme pöytiä, viritettiin tekniset laitteet ym. ym. Otso jaksoi suhtkoht hyvin, mutta kyllähän sitä aina toisen piti pitää silmällä. Ja jouduimme työskentelemään tehokkaasti, sillä Otson väsyminen ja päiväuniaika oli ovella.

Mitää paniikki ei kuitenkaan tullut. Kotona paistettiin karjalanpiirakat ja patongit että olisivat vielä lämpimiä juhlassa. Ehdittiin itsekin käydä valmistautumassa juhliin ja vajaa puoli tuntia ennen h-hetkeä Pappilassa näytti tältä :)Tehtävä: Etsi Otso


Kahvipöytä koreaksi


Tilaisuus alkoi sillä kun kattelimme videon kirkosta (videotykillä seinälle) Sitten ystävämme Saila lauloi enkelimäisellä äännellään meille hempeitä rakkauslauluja. Ja eiku syömään! Ruokailun ajaksi annoimme vieraille aktiviteetin: Tunnetko Miikaisan -tietovisan. Aika hyvin tunsivat, voittajajoukkue sai 10/12 ja suurin osa 9/12! Ne kysymykset, jotka olivat menneet useimmilla väärin, koskivat Miikan pehmonallen nimeä ja Kaisan syntymäkaupunkia. Muistaakohan mummukaan Miikan nallen nimeä :D Ämmin olettaisi muistavan Kaisan syntymäkaupungin.

Suloinen Severi syöpöttelee


Hmm. Mistä Miika ei tykkää?
a) oliiveista b)ananaksesta c)piimästä d)salmiakista


Milja ja Mirella tulivat juhlimaan söpöinä kuin kevään kukkaset


Ja tästä kuvasta voi veikata, onko Annella tyttö- vai poikamasu. Enää muutama viikko niin selviää...


Ruuan jälkeen esitimme Miikan kanssa ohjelmaa. Lauloimme jälleen äitiämmianopin uudestaan sanoittaman laulun "Minä rakastan sua". Joka sitä ei ole vielä kuullut, niin seuraavaksi kun nähdään, tilauksesta saa esityksen :) Keräsimme valtavat suosionosoitukset :D Miika on hyvä laulaja jos joku ei vielä tienny!
Lauluestradilta siirryimme tanssilattialle ja pyörähdimme vielä kerran suvivalssin sävelin. Häävalssi meni varmaan paremminkin kuin häissä, sillä nyt minulla oli lyhyempi helma. Näinden esitystemme jälkeen Saila taas lauloi. Ah, mikä ihana tunnelma!

Kakku pöytään (ei enää leikattu sitä uudestaan yhdessä kun eiköhän jo häissä tullut valtakysymys selväksi) ja häävideo pyörimään itse juhlasta. Sen jälkeen paljastimme vielä tietovisan tulokset ja ilta alkoikin olla lopuillaan. Lapsiperheet kiirehtivät unipuuhiin ja työläisetkin koteihinsa rauhoittumaan. Olin ajatellut, että voisimme vielä laulaa muutamia yhteislauluja (olin tehny monisteettkin niitä varten) ja innokkaita laulajia jäi :) Kalastaja-Eemelin valssit, tunturitiet ja rakovalkeat tuli laulettua. Aivan mahtavaa, yhteislaulu on ihanaa!Laulujen jälkeen Miika lähti viemään Otsoa nukkumaan. Otso oliki jaksanu tosi hyvin! Mie jäin vielä Pappilaan siivoamaan, mutta siinäpä ei kauaa mennytkään kun koko yhteislauluporukka jöi auttamaan siivoamisessa! On miulla ihania ystäviä! Otsolla oli vielä täysi meno päällä kun pääsin jo kotiin. Sellaset juhlat tällä kertaa! Kyllä joku siellä päivitteli, että miten te jaksoitte vielä toisetkin häät järjestää :)

Tänään on ehkä vähän ollu väsy olo, mutta menimme silti aamupäivällä kerhoilemaan. Kyllä harmittaa ettei tullu sinne kamera mukaan. olisi saanu hyviä kuvia tai videonpätkiä mm. siitä, kun Otso innosta kiljuen ryömi leikkipuistossa tunnelin läpi ja varsinkin siitä, kuinka nuori lempi leiskui kun Erika, pian 1v. oli tulenpalavasti rakastunut Otsoon, jahtasi häntä ja yritti koko ajan halailla. Lopussa Otsokin alkoi vähän lämmetä ;)

Illalla oli taas juhlat! Ullalla oli synttärit! Niiden kunniaksi naapurissa oli vohvelikestit. Vohveleita suolaisella ja makella täytteellä, nam! Otsokin sai maistaa pienen palan, ei tosin mitää täytteitä. Silti kelpasi.

Illalla oli Otsolla vuosisadan iltavilleys. Mutta sinne se suloisuus kuitenkin taas kuukahti. Huomenna illalla lähdemme kohti Etelä-Suomea viikoksi (Otso ja mie). Jospa sitä vaikka huomenna pakkaisi, kun lento lähtee vasta seitsemän aikaan.

Ainiin, iskäkin lähtee huomenna reissuun. Pilkkimään! Jonnekin tuntureille korkeuksiin, josta ne aikoo vielä löytää lunta ja jäätä. Kala-Eemelini on ollu taas koko viikon ihan innoissaan reissusta. Toivottavasti on kiva retki!

2 kommenttia:

 1. Hienot häämuistelojuhlat saitte aikaan! Ullalle synttärionnittelut ja erityiskiitos avusta nyt ja aina.

  Sarjassa Anopin neuvot vävypojalle on vuorossa korvien suojaaminen pilkillä. Ja tämä nyt ei ole mikään korvatulppajuttu...

  Otsolle ja Kaisalle tervetuloa ämmilään!

  VastaaPoista
 2. Kerkkeettekö meillä käymään???
  nimim. "toivossa eläen"

  VastaaPoista