torstai 6. elokuuta 2009

Vihdoinkin!!!

Kyllä on päivitys kestänyt! Mutta en ole ottanu stressiä, tiedän että jaksatte odottaa. Nyt kun on yli kaksi viikkoa vierähtänyt niin ei ehkä ihan joka hetkestä ehdi kertomaan, mutta edes päällimmäiset kuulumiset ja kuvia tietenkin!

Kuusankoskelta palattiin siis torstaina (23.7.) ja oli kyllä oikein kiva reissu. Torstaina minun pikkuserkku Helsingistä kysyi viikonloppusuunnitelmia ja ehdotti, jos tulisi kylään Rasmuksensa kanssa. Se vain sopi, sillä mieki olin suunnitellu vähän Helsingin reissua just että Piiankin näkisi, mutta olin huomannu ettei aikaa sille reissulle tainnut enää olla. Joten Piia tuli kuin tilauksesta! Rasmus on Otson pikkupikkuserkku, vaikka niin pitkälle ei taideta laskea kuin Lapissa ("se on minun neljäs serkku = pikkupikkupikkupikkuserkku tms", näin sanovat oppilaat ja kaikki ovat yllättäen sukua toisilleen...) Piia on kuitenkin oikeasti minun virallinen pikkuserkku. Rasmus on Otsoa reilut puoli vuotta vanhempi. Kiva viikonloppu vietettiin leikkipuistoillen ja tietenkin Lappeenrannan perinneherkkuja maistellen. Vieraat lähtivät tosin jo lauantai-iltana pois. Perjantai-iltana/yönä Otsolle nousi taas kuume. Taas sellainen ihmeellinen yhden yön kestänyt kuume. Valvoin kolmeen tai neljään kitisevän kuumepotilaan kanssa, mutta vihdoin panadol rauhoitti. Ja aamulla kaikki oli taas hyvin.Sunnuntaina saatiin ämmi ja äijä takaisin kotiin mökiltä. Otsolla on ollu kova vauhti päällä, mukavaa katsoa että kuumeet lienee taas voitettu...

Maanantaina lähdettiin vielä kerran mökkeilemään. Saatiin vieraita Kouvolasta ja saatiin viettää pari hellepäivää saaressa. Kaupunkilaislapsitrio nautti onkimisesta, uimisesta ja saunomisesta. Paistettiin muurinpohjalettuja, pelattiin....kaikenlaista mökkikivaa. Otso meni sujuvasti siinä sivussa ja lapsenhoitajiakin riitti! Tiistaina taas palattiin takaisin kaupunkiin.Keskiviikosta alkoi juhlaviikko. Ensin käytiin juhlimassa 1-vuotiasta Lilliä.
Juhlakalu ja äiti olivat kuin kaksi marjaa.


Niiltä synttäreiltä pikapikaa kotiin Otson vieraita vastaanottamaan. Oli Otson 1-v. synttärit osa 1, ja ne järjestettiin äitin partiokavereille, jotka lähtivät seuraavana aamuna leireilemään. Haikeaa kun ei itse päässy tänä kesänä leirille :(


Otso jaksoi iltavastaanoton melko hyvin. Äiti oli ihan puhki, mutta vieraat hoitivat Otson iltapalat ja kylvetykset. Mainiota palvelua. Kylvystä Otso saikin niin paljon virtaa, että meno oli illasta ihan mahdotonta. Suosikkitemppu oli läsähtää konttausasennosta mahalleen ja huutaa: OHO!

Otso ja hieno lahjapaita


Nyt tuntuu ettei päivitys ikinä valmistu muuten, joten laitetaan vaan pikapikaa kuvat ja pikku kuvatekstit :D


Otso 1 vee ja isomummi, joka tuli viihdyttämään Otsoa kun valmistelin juhlia ja kävin hoitelemassa autokatsastuksen kunnialla loppuun... kun ei voitu ekalla kerralla päästää läpi kun oli muka liikaa päästöjä vaikka ei edes ollu jos olisi vähän aikaa jaksanu katsastusmies kaasutella. Murmur. No, tulipahan hoidettua!


Otson viralliseksi 1v. kakuksi halusin englanninlakukakun, koska itelläni on ollut sellanen kun täytin 1 vuotta. Otsoakin kovasti kiinnosti karkit, joita se sai pari napsaistua suuhun...

Pikkuvieraita kävi viisi ja pikkuisen enemmän vanhempia. Melkein kaikki juhlavieraat olivat naispuoleisia :) Synttäreiden jatkot vietettiin hiekkalaatikolla.


Lahjasaalista Lappeenrannasta...


Keskiyöllä saatiin iskä pitkästä aikaa meidän luo! Otso havaitsi sen vasta aamulla, mutta oli iloinen. Pakattiin auto ja jo klo 11 olimme matkalla pohjoiseen. Aamu oli tehokas, sillä ennen lähtöämme olimme ehtineet vielä kerran nauttia juhlaherkuista, kun Malla-täti tuli kyläilemään.

Päivän etappina oli Suomussalmi, jossa oli lauantaina häät. Päätimme pitää paussin Kolilla. Kävimme kansallismaisemaa ihastelemassa sekä syömässä.

Otso sai pitää konttaustauon ja olikin siitä hyvin innoissaan. Tanssilattialla oli kova meno.

Suomussalmella yövyttiin leirintäalueella. Koska olimme siellä jo perjantai-iltana. lauantaiaamuna oli hyvää aikaa ennen häitä harjoitella taapertamista ja ihmetellä hiekanmuruja.
Häihin ehdittiin kaikinpuolin mallikkaasti ja tyylikkäinä. Vaan mitä tekee Otso kolme minuuttia ennen vihkimistä? Töräyttää kakat. Aha sitä ihanaa tuoksua, joka vei väistämättä osan nautinnosta, vaikka hääpari oli kaikinpuolin hehekeä ja ihana. Hieman tuotti myös vaikeuksia saada kakkapylly pysymään paikallaan, olisi ilmeisesti halunnut alttarille kilpakosijaksi...


Sunnuntaina vielä viimeinen erikoiskoe kohti Kittilää. Aikamoista sinnittelyä kuumassa ja ahtaassa autossa. Kilmometrit kuluivat hitaasti... Ranualla pysähdyttiin syömässä. Ahsitä autuutta kun Kittilän kirkonkylä aukeni viimein silmiemme edessä. Kotona, jes!!!

Alkuviikko menikin kotiutuessa ja tavaroita purkaessa (tosin ne ärsyttävimmät on vieläkin purkamatta...)

Keskiviikkona juhlittiin vierlä kerran Otsoa, nyt siis täällä Kittilässä!
Oli ihanaa nähdä kittiläkavereita pitkästä aikaa. Meidän taloon on myös uuttanut pari mukavaa uutta asukasta!

Lauantaina käytiin retkellä naapurikunnassa ja kierrettiin Ylläksellä luontopolku. Se oli neljän kilomaetrin pituinen velhopolku, johon mahtui niin lehtoa, tunturimaisemaa kuin solisevia purojakin. Paistettiin laavulla makkaraa ja syotiin eväitä. Ilma oli lämmin.


Otso ihmettelee kesyjä kuukkeleita.


Kukas se siinä :)

Tänään sunnuntaina iskä lähti käymään kalassa ja tuli sieltä jättiläisahvenien kera naama (ja muutkin paikat) täynnä punaisia paiseita hyönteisenpuremista. Otson kanssa vietimme aikaa napureiden seurassa ja kävimme myös moikkaamassa eilen nimensä saanutta Eemil-vauvaa. Huomenna vaihtuukin sitten ohjakset kun ÄITI LÄHTEE TÖIHIN!!! Miika jaa neljäksi viikoksi koti-isäksi ja syyskuussa Otso menee sitten perhepäivähoitajalle. Mie olen ainakin ihan super-innoissani töiden aloittamisesta, katsotaanpa mitä mieltä Otso asiasta on :D

Tähän loppuun vielä yelsitä höpinää...

Otso on nyt luopunut miun utareiden antimista! Se kävikin yllättävän helposti, oikeastaan vailla itkua. Yhtäkkiä alkoikin kummasti tuttipullo kelvata ja maitoa menee siitä nyt vajaa litra päivässä. Otson nukuttamisesta on tullut maailman helpoin tehtävä. Laitetaan se vain pinnasänkyyn ja juotetaan 2,5 dl lämmintä maitoa. Kun maito loppuu, tuttipullo vaihdetaan tuttiin ja TSÄDÄM! Poika nukkuu. Yöllä se vielä heräilee, mutta ollaan yritetty ettei yöllä annettaisi maitoa. Jos se sit oppisi ettei kannata herätä.

Otso on alkanut syödä!!! Niin mahtavaa kesällisen taistelun jälkeen! Neuvolasa ei onneksi tullut valituksia, vaikka Otson paino oli yli kahdessa kuukaudessa noussut vain 75 grammaa! Säälittävää! Mutta nyt Otso syö ja paljon! Mieluiten omin sormin, mutta sekin sujuu aika hyvin. Välillä myös lusikalla. Meidän iso poika!

Otsosta on muutenki tullut niin ison pojan oloinen... Kauheasti jo hoksaa ja osaa kaikkea. Jos vaikka mopo menee pihalla, Otso näyttää kädellä sinne ja pärisee. sitten se on ihan hulluna musiikkiin ja usin alkaakin hytkyä ja näyttää radion suuntaan. Odessiivi on alkanut kiipeillä tuolille. Taaperokärryn kanssa menään jo pitempiäkin matkoja. Sisällä ei pääse kun seinät tulee vastaan, mutta ulkona pääsee. Otoso nousee jo itse kärryä vasten seisomaan ja lähtee astelemaan, päristelleen tietenkin. Muutenkin se tietää jo tosi hyvin kaikista leluistaan, mitä niillä tehdään. Mistä narusta pitää vetää että tulee ääntä, kännykkä laitetaan korvalle ja sanotaan "äijä", autot ajavat pitkin lattiaa ja pärisee. Pallokin lentää komeasti.
Kaikista hauskin leikki on se, kun iskä yrittää ottaa Otsoa konttaamalla kiinni.

Mutta nyt pitää mennä nukkumaan. Ehkäpä päivityksiä jatkossa tulee vähän useammin, kun arki taas alkaa :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun blogi taas aukesi! Otsoa on jo ikävä ja siihen vähän auttaa kun voi katsella ja lukea kuulumisia. Tsemppiä teille kaikille taas yhteen "vaiheeseen" kun Kaisa lähtee töihin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä Otso!!! Kiitti ku saatiin olla siun seuras mökillä :) Meillä kaikilla on siua niin ikävä...ja äiree kans!

    VastaaPoista