torstai 2. heinäkuuta 2009

Kesäterveiset!

Viikko on vierähtänyt Lappeenrannassa! Otso jaksoi urhoollisesti koko pitkän matkan. Mie olin jo tiistaina pakannut auton aika valmiiksi että päästään lähtemään "heti kun Otso herää". Herra päättikin nukkua yhdeksään sinä aamuna, joten vasta 10.30 pääsimme liikkeelle. Ihan hyvin kuitenkin. Pysähdys Pellossa: jäätelöt ja matkaeväät. Kuskin vaihto (M -> K) ja kohti Oulua. Oulun jälkeen pidettiin ruokatauko ja sitten ajettiinkin pysähtymättä Oulusta yöpaikkaan Jyväskylään. Pientä naposteltavaa, huisäisäi-leikkejä, kassillinen leluja ja vilpoisat vaatteet. Näillä matka onnistui.

Jyväskylässä oli vastassa mukava majatalo (kavereiden koti siis), jonka emäntä myös kaasonani toimi. Kaksi innokasta koiraa halusivat tehdä Otsoon lähempää tuttavuutta. Miehet katsoivat jalkapalloa ja naisetpelasivat lautapelejä. Aamulla Otso heräsikin tällä kertaa jo seitsemältä. Majatalon emäntä tarjoutui lapsenvahdiksi ja meitä nukutti makeasti. Yhdeksältä kuului koputus: Olisiko Otsolle toista tuttia, koira söi :D Johan oli meilläkin aika herätä ja suunnata kohti Saimaan rantoja. Ajoimmekin lähes suoraan mökille (matkalla hankittiin Otsolle matkasänky mökille sekä ruokaaym.) Siellä olikin kiva viettää hellepäivää. Enoni perhe oli siellä myös ja Otsolle oli monta hoitajaa.

Äitin serkkujen kanssa


Vesileikkejä


Iltakylpy laiturilla


Väki vaihtui. Torstai-iltana enon perhe lähti pois ja perjantaina ämmi tuli tilalle. Välillä helle muuttui rankkasateeksi, mutta sitten aurinko alkoikin taas lämmittää. Äiti ja iskä kisailivat mölkyssä. Vauva mahassa tuottaa ilmeisesti onnea, sillä viime vuonna olin aivan mestari kun pelasin Otso mahassa. Nyt Otso oli Ergo-repussa selässä ja hävisin melkein joka erän. Ärsytti. Otso nukkui päiväunensa teltassa. Se oli turvallinen paikka ja sinne oli helppo nukuttaa. Käytiin myös Miikan kanssa kalassa kun Otso oli ämmin ja äijän kanssa sillä aikaa. Lauantaina mie kävin myös ala-asteen luokkakokouksessa. Oli tosi hauskaa ja iltaa kohden meno vain parani. Mie olin ottanut vanhoja ystäväkirjoja mukaan ja naureskeltiin toiveammateille sekä musiikkimaulle (Sabrina oli aika ykkönen).

Miikan saalis


Otso kyllä tykkäsi olla mökillä, aika vahdittava se tosin on (sielläkin). OTso on alkanut osoittaa vahvasti omaa tahtoaan ja saa välillä huutoraivareita kun on päättänyt saada jotain (kuten yöllä tissiä, vieroitus ei onnistunut vielä kun ei jaksettu kuunnella huutoa...)

Ämmin kanssa kuistilla


Iskän kanssa riippumassa


Kesämökillä on rentouttavaa olla kun ei ole tietokoneita eikä telkkaria. Rakastan myös mökin saunaa. Otso ei kauheasti innostunut saunomisesta, mutta kyllä me iltakylvetykset tehtiin muutamaan kertaan lauteilla. Olimme mökillä torstaista maanantaihin. Maanantaiaamuna kun olimme jo lähdössä, Otso alkoi vain itkeä ja karjua eikä mikään auttanut. Kumpikaan ei oikein edes tiedä mistä se alkoi. Näki että Otsoa väsytti, mutta ei voinut nukkua. Viimein se nukahti minun mahan päälle kuin synnytyssalissa vastasyntyneenä.


Otso näytti ihan katkaravulta pelastusliiveissään :)


Ja tässäpä vielä vähän videota. Hauska kun Otsolle näyttää tätä niin se alkaa aina kommentoida, ikäänkuin keskustella ittensä kanssa.


Tiistaina 30.6. Otso täytti 11 kuukautta. Me kävimme pelaamassa minigolfia, ja senkin Miikarontti voitti! Kävimme myös kaupungilla shoppailemassa ja syömässä.

Otso 11 kk


Olli-eno ja Nelly tulivat myös Lappeenrantaan. Otso esitteli taitojaan taaperokärryllä ja konttaili ympäriinsä. Amerikasta tuli tuliaisena kylpylelu-puhelin, joka kastuessaan alkaa soida. Otsolla nyt puhelimia riittää, mutta ne ovat suosikkileluja (kaikista parasta on jos pääsee käsiksi jonkun oikeaan puhelimeen)

Otso on aivan hulluna mansikoihin. En tiedä paljonko niitä saa antaa, en ole antanut kuin muutaman päivässä eikä ainakaan ole mitään oireita tullut. Riittää kun se näkeekin jossain mansikan niin kädet alkavat viuhtoa. Ja kateellisen akatsoo jos mansikka menee jonkun muun suuhun. Otso seuraa sitä katseellaan ja avaa suunsa siinä vaiheessa kun mansikka uppoaa suuhun.


Keskiviikko oli kiva päivä. Ensin käytiin Ollin ja Nellyn kanssa minigolfissa. Tällä kertaa voitin Miikan, mutta Olli korjasi koko potin. Loppuun asti kisa oli tiukka. Pelin jälkeen jäätelöille ja sitten Prismaan kalastusosastolle (vähän muillekin). Piti ostaa mm. pari lahjaa, sillä loppupäivä olikin kylästelyä. Ensin mentiin onnittelemaan kolmekymppistä. Ihme kyllä, Otso käy tosi mielelään turvaistuimeen vaikka ollaan nyt ajeltu pitkiä matkoja ja välillä sitä on ärsyttänyt istua siinä. Mutta näinkin tyytyväisiä ilmeitä näkyy ja samalla hienot etuhampaat, joiden välissä on ehkä sentin rako :D


Otsolla on muuten nyt ylhäällä jo kolme hammasta. Kolmas hammas oli ilmestynyt sinne ihan salaa, Miika sen sieltä bongasi.

Syöminen on taas vähän heikohkoa... Ainakin puuro, eikä vihannessoseetkaan helposti mene. Leipä ja hedelmät kyllä, kunhan saa itte syödä, omin käsin. Kolmekymppisillä yritettiin saada Otsolle purkki pilttiä syötettyä... Menihän se melkein kun yksi piti Otsoa sylissä, yksi ojenteli keittiövälineitä joita sai tutkia ja yksi syötti. Onneski se sentään juo.


Synttäreiltä jatkettiin Miikan serkulle ja Otson pikkuserkulle. He olivat juuri ostaneet oman rivitaloasunnon. aivan ihana! Ja ihania olivat myös isännät! Tulleepi varmaan tämän kuun aikana käytyä silleä uudestaankin kun olen siis koko heinäkuun Lappeenrannassa tai ainakin Etelä-Suomessa Otson kanssa.

Tässä hurmaava Wilma, joka on siis Odessiivin pikkuserkku


Otso oli erittäin mieltynyt Wilman vaaleanpunaiseen tuttiin. Vaikka Otsolla olisi ollut oma tutti suussa, Wilman tutin nähtyään se lensi kaaressa pois ja vaaleanpunainen tutti oli suussa. Wilma puolestaan rakastui Otson sinioseen nokkamukiin :D Hauskaa oli katsoa kun taaperot touhusivat ja vanhemmat saivat kälättää :D


Eilen sitten saatettiin isä junalle kun hän lensi takaisin Kittilään. Ohjelmassa polttarit, kalareissu ja orjatöitä Kätkäsuvannossa ja Rovaniemellä. Sitten on 2 viikkoa töissä ja lentää tänne takaisin 30.7. Seuraavan apäivänä lähdetään ajamaan Suomussalmen kautta takaisin kotiin. Suomussalmella päästään juhlimaan häitä siinä matkalla!

Tällaiset on meidän suunnitelmat. Mie olen siis Otson kanssa heinäkuun loppuun asti Lappeenrannasn suunnalla. Käydään varmaan tekemässä reissu Helsinkiin ja ehkä muuallekin, saa houkutella käymään tai tulla tännekin käymään. Suunnitelmat ovat vielä aika auki, mutta täällä ollaan! Nyt Otso heräsi, touhut alkakoon!3 kommenttia:

  1. Moi, täällä aktiivilukija :D Aivan ihania taas nuo jutut, naurattaa, kun kuvitttelee Otson niitä puuhaamaan ja hauska on verrata Emman metkuihin :)Olisi aivan mainiota päästä näkemään pikku herra livenä ja näyttämään touhukasta kaveria myös Emmalle! Mahtaisko onnistua?

    VastaaPoista
  2. Millo me saadaaan tulla käymään?

    VastaaPoista
  3. Jos meinaat ajaa Helsinkiin autolla sieltä, niin poikkea nyt matkalla meille, tulee 30km ylimääräistä :)

    VastaaPoista