torstai 7. lokakuuta 2010

Terveisii Karjalast!!!

Myö ollaa päästy tänne Karjalaa! Matka män tosi hienost vaik oliha tota rompetta mukana: Rinkka, reppu, turvakaukalo, kassi, tuplarattaat ja pari pikkupoikaa. Ensiks myö mentii bussilla Robvaniemelle, siitä sit yöjunalla Tikkurilaa ja siellä junanvaihtoo pikkusen enne seittemää aamul. Tääl Lappeenrannas äijä oli meit vastassa peräkärrin kaa :D

Aarni viihtyi junassa hyvin, Otsokin sen jälkeen kun invavessasta löytyi potta. Bussissa Otsolle tuli pissahätä, mutta kun päästiin heiluvan bussin peräosaan neliön kokoiseen vessaan jonka pöntössä lillu sinistä nestettä, Otsolla ei enää ollutkaan pissahätä. Kun se pääsi takaksin omalle paikalle, Otso ilmoitti: Kottiin. Mennään kottiin. Pissa pottaan. No, rautatieasemalta löytyi onneksi potta. Junassa tuli taas hätä ja viereinen invavessa, joissa potta yleensä on, oli lukossa. Meidän piti lähteä ettimään vessaa toisesta vaunusta. Siinä vaiheessa kun piti mennä kahden vaunun liitoskohdasta, siitä missä rämisee ja suhisee, Otso lähti juoksemaan karkuun ja huusi: Ei enää pissahätä! Mutta sitten saatiin invavessa auki konduktöörin avulla ja kaikki oli hyvin.

Aarni nauttii junamatkailusta


Toinen hieman haastava juttu oli se, kun hyttimme oli tosiaan invahytti (koska sinne mahtui vaunut paremmin), siellä oli sitten pyörätuolipotilaille (ja näin ollen myös 2-vuotiaalle...) sopivalla korkeudella hätäjarru, houkutteleva hätäkutsu-naru ja nappi, ovenavausnappi (siinä oli jännä liukuovi) sekä valokatkaisijat. Otso kuitenkin tosi kiltisti uskoi kun sanoin, että näihin ei sitten kosketa. ainoa mihin annoin koskea, oli valokatkaisija ja sillä sitten leikittiinkin. "Tuli pimee. Aani nukkuu. Tuli valo. toine valo. Tuli pimee."

Naapurin Inga sattui samaan junaan ja Ingan avulla käytiin ravintolavaunussa. Ssinä se ilta menikin kun juna lähti kuudelta, 45 min valoräpsyttelyä ja 45 min ravintolavaunureissuun. Saatiin alkaa jo iltapuuhiin. Aarni nukahti kahdeksalta pim! ja Otsokin meni niihin aikoihin rattaisiin joissa halusi nukkua. Yhdeksältä sekin nukahti. Aamulla sitten puoli seitsemän aikaa rymyttiin ulos hytistä ja ooteltiin että juna tulee asemalle. Otos bongasi isin aamuruuhkassa Tikkurilassa ja yrittii metsästää lintuja kädelleen kuten mummukkolassa Kätkäsuvannossa tehdään. Ei ollut yhtä kesyjä tapauksia Vantaalla.

Aamu Tikkurilassa


Lappeenrantaan!


Täällä ollan käyty mummilla, kaupungilla, ulkona ihailemassa värikkäitä vaahteroita ja kaikenlaista :) Nyt ei jouda pitempään kirjottelemaan kun tul ivieraita, mutta tässä vielä vähän Hoploppikuvia! Otsolla hehkuu posket kirkkaanpunaisina...Ämmi ja äijä nauttivat poikasista

Veljekset uusissa autopaidoissaan

2 kommenttia:

  1. No oha teil olt melkonen junamatka mut kyl oli kiva ku käittä! -ämmi-

    VastaaPoista
  2. Mie tääl jo oottelen uutta postausta, et miten teil on menny mein lähdön jälkeen? Näitä on aina niin kiva lueskella ja katella kuvia :)

    A

    VastaaPoista