sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Taaperoikä saavutettu

Jesjes, taas on taapereettu edellisestä pikapäivityksestä melkein kaksi viikkoa, hui! Kaikkea en edes yritän raportoida, mutta jotain kohokohtia :D

Otsosta on tosiaankin tullut TAAPERO kaikessa suhteessa. Neliveto on vaihtunut tyystiin kaksivetoiseen tyyliin ja aika kovaakin jo mennään. Ihme kyllä, mitään suurempia vahinkoja ei ole sattunut, välillä tietysti tömps pyllylleen ja hups käsien varaan eteen nurin. Otso on myös ihan mahdoton kiipelijä, keittiön tuolit pitää muistaa aina laittaa pöydän alle, muuten marakatti keikkuu niiden päälle ja päällä.

Otsolla on selkeästi päristelyn lisäksi myös naisellisia taipumuksia. Ainakin hänen suosikkilelunsa on äitin soittorasia, joka on täynnä koruja. Niitä se sitten aina sovittelee kaulaansa :) Ja leikkikeittö, jos sellainen jostain kyläpaikasta sattuu löytymään, on varma hitti.

Otso on oppinut paljon sanoja. Osaa näyttää kirjasta jo esim. eläimiä. Ja joitain sanoakin, kana on kottakottakotta ja hevonen ihahaa.

Otso on tahnyt jo ekan kakan pottaan ja pari pissaakin :) Potta kuuluu nykyisin meidän olohuoneen kalustukseen. Jos vaippa on kuiva monen tunnin jälkeen, sitten pidetään pottasessio. Se menee suunnilleen niin, että Otso istuu potalle kun sille sanoo että istupa potalle, mutta istuupi siinä ehkä 15 s. ja nousee ylös. Sitten pitää vain sanoa, että ei tullut mitään, istu uudestaan ja sitten se istuu. Leleuilla ja kirjoilla Odessiivin saa vähän pitempään pysymään aloillaan ja joskus pisu sitten lirahtaa pottaan. Tietysti kauheat taputukset ja tuuletukset perään :D

Otsosta on tullut oikea äidin pikku apuri. Kun käymme kaupassa, kaikki ostokset pitää antaa ensin Otsolle, joka tarkastaa ne ja siirtää sitten kärryyn. Ja kassalla Otso latoo ostoksia apuna hihnalle. Kirjastossakin käymme yhdessä ja sielläkin Ode on tomerana. Osaa viedä kirjat palautustiskille ja myös lainata. Söpön näköistä kun se taapertaa kohti lainaustiskiä kirja toisessa ja kortti toisessa kädessä.

Torstaina ja perjantaina kävimme lasten oikeuksien päivään liittyneessä konsertissa, Pentti Rasinkangas & Ohilyönti. Perjantaina Otso oli siellä koululaisten kanssa kun hoitajan lapsi oli sairastunut, enkä viitsinyt viedä Otsoa 3 tunnin takia sijaishoitoon. Otso meinasi varastaa shown, mutta osasi olla ihan ihmisiksi ja jopa taputtaa oikeissa kohdissa.

Perjantaina maalasimme ekaa kertaa vesiväreillä. Eniten Otsoa kiinnosti pensselin uittaminen vesikupissa ja myös likaveden juominen. Yritin saada maalailua videolle, mutta se kuten kaiken muunkin kuvaaminen on nykyisin aika haastavaa...Perjantai-iltana käytiin moikkaamassa äitin pikkuserkkua Piiaa Levillä ja onko se sitten Otson pikkupikkuserkku Rasmus. Käytiin pulkkailemassa ja stigailemassa Levin lastenmaassa, joulutorilla ja istuttiin iltaa mökissäkin. Otso ei kyllä istunut vaan kiipeili lehtikoriin ja sohvalle. Yksikään yhteiskuva vauhtikaksikosta ei onnistunut, niin vauhdikasta meno oli. Stigailusta sentään muutama (mukana myös Rasmuksen isukki)

YLÖS


ja ALAS


Lauantaiaamuna suunnattiin mummu-ukkolaan juhlimaan 60v. ukkoa. Siellä olikin vilinää, vilskettä, helinää ja helskettä kun serkusparven lisäksi paikalla oli liuta muitakin juhlijoita. Tässä muutama kuva viikonlopulta ja sitten tämä mamma painelee nukkumaan!

Väsynyt Otso väsyneen tädin sylissä, päiväunille menossa.


Äiti ja Boris


Iskä ja Otso


Mummu-ukkola, pihalla ukon ja Veli-sedän tekemä jääkirkko


Otson serkkukaksoset Tuomas ja Matias "nuorisovankilassa", jossa Otso ei pysynyt vaan lähti kiipeämään kaltereita pitkin kohti vapautta ja turvallisuussyistä piti vapauttaa sieltä vartijoiden toimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti