maanantai 11. tammikuuta 2010

Retkellä!

Sunnuntaina käytiin retkellä. Lauantai kärvisteltiin vielä kovassa pakkasessa ja laiskoilla oli hyvä tekosyy viettää päivä sisällä. Miika kävi kyllä metsäsuksien kanssa pakkasta uhmaamassa, mutta me vietimme Otson kanssa kotipäivän. Siivottiin ja luettiin ja leikittiin.

Sunnuntaina pakkanen lauhtoi lauantaina lukemista jotain 30 astetta! Huh! Istutettiin Otso ahkioon, mie rämmin lumikengillä ja Miika metsäsuksilla läheiseen metsikköön.Löydettiin kiva puiden reunustama pieni nuoltiopaikaksi sopiva kolo ja leiriydyttiin siihen. Paikka olikin mitä mahtavain valinta varsinkin Otson mielestä. Sattui olemaan yksi vilkkaimmista lentoliikenteen päivistä kun venäläisturistit lennätettiin takaisin kotiin ja olimme suoraan lentokoneiden laskeutumislinjalla. Otso oli pää kenossa ja matki lentokoneiden ääntä. Oli se itsestäkin aika hurjaa kun koneet lensivät suoraan yläpuolella.


Isukki sai hienon nuotion tehtyä metsiköstä löytyneistä tervaspuista ja risuista ja makkaratkin paistuivat. Nam nam.


Sitten idyllinen paikka näytti myäs varjopuolensa. Puut olivat ihanassa lumipeitteessä, mutta yhtäkkiä alkoi tulla pieniä tuulenpuuskia, joka lennättivät puissa olevat lumet suoraan meidän päälle ja nuotioon. Onneksi olimme saaneet jo makkarat paistettua!


Perhepotretti


Ja kotimatkalle.
Meillä on ollu taas pari yötä ulkomaalaisia vieraita, tällä kertaa Lontoosta. Ovat tosi lapsirakkaita, varsinkin pariskunnan mies. Otso hihkuu aivan innoissaan. Se on hauskaa kun Otso ei tajua etteivät he osaa suomea ja sitten punkee niiden syliin lukemaan kirjaa ja selittää "APII APII" (=apina) IHAAHAA. KEEKKA. KHIII (=kello)
PAA (pallo) ja PÖÖ (pöllö) Hyvä kielikurssi ulkomaalaisillekin :) Otso on vallannut vieraiden sydämet,siltä näyttää. Ja me saadaan lapsenhoitoapua samalla.
Huomenna he jatkavat matkaansa Ylläkselle. Nyt iltateelle! BYE BYE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti