perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Tässäpä pikainen pääsiäispostaus. Meidän pääsiäinen ei mennyt ihan suunnnitelmien mukaan, sillä Otso heräsi kiirastorstain aamuna 39 asteen kuumeessa. Iltapäivällä piti lähteä Mummukkolaan Kätkäsuvantoon. Jouluna veimme sinne oksennustaudin ("eiköhän nämä lapset ole jo terveitä") ja nyt ei otettu samaa riskiä. Kiirastorstain olimme kotona ja katsoimme, mihin suuntaan olo kehittyy. Tänäänkin oli vielä 38 astetta lämpöä ja päätimme jakautua. Aarni, joka oli koko eilisen hokenut "Mimmon mennää mummukkovaa?" lähti Miikan kanssa matkaan ja mie jäin kuumeisen Otson kanssa kotiin. Seurataan tilanneta, pääsemmekö mekin bussilla perässä jonain päivänä.
Sen lisäksi, että Otsolla oli kuumetta, hänelle oli omien sanojensa mukaan tullut TORVI kurkkuun. Se tuli siitä, että hänellä oli vähän kurkunpääntulehdusta muistuttava kuiva yskä ja se kuulosti hengitettäessä ihan torventöräykseltä.

Aarniakin on juhlittu, en ole edes vielä itsekään nähnyt synttärikuvia. Teen siitä uuden jutun. Aarni kävi alkuviikosta "puhetestissä" ja tulos ylitti pisteellä alarajan. Testiä tehdään 3 - 3,5 -vuotiaille, ja Aarni oli siis vasta päivän yli 3v. Siihen nähden ihan hyvä tulos, koska Aarnin puhe on kehittynyt vähän hitaammin kuin vaikkapa Otson. Joulun jälkeen höpötys on lisääntynyt ihan mahdottomasti ja me saamme hyvin selvää. Ilmeisesti muutkin alkavat saada, jopa puhelimessa Aarni pystyy jo juttelemaan pitkiä pätkiä ja haluaakin.

Neuvolassakin kävimme. Aarni oli jo yli metrin! Liikkumistehtävissä hän ei ollut kovin yhteistyökykyinen, mutta "paperitehtävät" menivät paremmin.

Viime viikonloppuna oli synttärijuhlien lisäksi virpomispäivä. Askartelimme 16 pajunoksaa. Viime vuonna saimme etelästä ihania pajunkissoilla varustettuja oksia. Nyt yritimme ottaa niitä ennakkoon sisälle, mutta osassa menivät kukinnat yli ja osaan ei tullut mitään. Virvoimme siis risuilla :D Otso teki piipunrassista rusetteja, Aarni näytti höyhenten paikat ja mie tein paperikoristeita.

Näin söpöjä virpojia lähti matkaan:


Harjoittelimme tietenkin runoa ennen kuin lähdimme matkaan. Miika otti treenit videolle.
Se löytyy täältä:

VIRVON VARVON!

Kävimme virpomassa viisitoista paikkaa :) Otso olisi ollut valmis lähtemään jo ensimmäisen paikan jälkeen, josta sai "skindersmunan". Jatkoimme kuitenkin kierrostamme vielä hieman....

Nyt potilas kutsuu äitiä legojen ääreen!
2 kommenttia:

  1. Kiitos pikaisesta päivityksestä. Toivottavasti Otso pian paranee, jospa vaikka vielä ehditte mummukkolaankin. Virpomisvideota on katsottu tänäänkin, sen on ihana.

    VastaaPoista
  2. millo päivität taas uudet kuulumiset

    VastaaPoista