perjantai 4. toukokuuta 2012

Rautahanget ja pienet korvat

Tässä päivityksessä tajunnanvirtana kaikenlaisia arkihetkiä omina muistiinpanoina.

Aluksi vähän kuvia :)
Olin nimittäin huhtikuun puolen välin jälkeen pari yötä Raovaniemellä, kun aloin NOPE (=nuori ope) -kouluttajaksi ja nyt oli ensimmäinen vetämäni kurssi. Miika lähti poikien kanssa mummukkolaan, joten kaikilla oli vähän erilainen ja mukava viikonloppu. Mummulassa on aina mukavaa. En tiedä kaikkea, mitä pojat siellä puuhasivat, olen vain kuvainformaation varassa.

Ainakin tehtiin rantaan perinteinen makkaranpaistoretki. Mummulla on suuri syli.

Ukko antoi kyytiä moottorikelkalla.

Pirtissä mummu antoi pullaukkelit pikku-ukkeleilleSitten niitä arkihetkiä:

Aarni pissassi pöydässä housuun ja vähän (en oikeasti paljon) suutahdin siitä. Otso meni ihan hiljaiseksi, katsoi kauhuissaan ja totesi: "Kuitenkin sie äiti rakastat Aarnia." Mitäpä siihen lisäämään :)

Sitten sellainenki juttu on mielessä, miten tarkkaan Otso katsoo kaikkea. Kerran se katsoi yhtä valokuvaa omilta 3 v. synttäreiltään, jossa sillä oli kädessään joku Lauri Kilpa-auto -lelun paketti, ja siinä paketissa oli kuva, jossa siitä autosta irrotettiin renkaita. Me ei oltu ikinä tajuttu, että ne renkaat lähtee irti, mutta Otso siitä kärpäsenkakan kokosesta kuvasta tajusi ja meni heti ettimään sitä autoa ja kokeilemaan. Ja niinhän ne lähti irti :)

Kaverit alkaa olla tosi tärkeitä Otsolle. Sen huomaa siitä, että melkein joka päivä Otso haluaisi mennä jonkun tykö. Ja toinen mistä sen huomaa, on se, että kavereiden mielipiteet alkaa vaikuttaa. Mutta ei onneksi liikaa ja Otso osaa pitää omankin mielipiteensä. Mutta joku pieni esimerkki vaikka näistä cars2-hahmoista. Olin sanonut, että yhden auton nimi on Finn McMissile ja lausuin sen niinkuin kirjoitetaankin. Mutta Valtteri on sanonut, että se on "Finn McMisail" ja nyt se pitää tasan tarkkaan lausua niin.

Otso onkin ollut kyläilemässä. Ulla luona oli yötäkin, yksin. Otso oli vielä kymmeneltä illalla ollut hereillä, kun hänellä oli niin paljon kerrottavaa Ullalle. Oli selittänyt ja kertonut kaiken panssarivaunuista, autoista, äitistä, iskästä, Posti patesta ym. ym. ym. Ulla kertoi, että viimein Otso oli hiljentynyt, mutta vielä pimeästä oli kuulunut ääni: "Ulla, tiedätkö että niissä voi olla vähän erilaiset renkaat?" Ulla ei tiennyt yhtään, mihin juttu liittyi, mutta totesi vain rauhallisesti että "Niin voikin." Se riitti Otsolle ja alkoi nukkumaan. Aamulla Otso oli nostanut kymmenen sormea pystyyn ja ilmoitti Ullalle, että seuraavaksi olen sinun luona NÄIN monta yötä! Ja eilen oli maailman suurimman idolinsa ISO-Niilan luona muutaman tunnin leikkimässä ihan yksin.

Se on myös "hauskaa", kun Otson suusta kuulee omia kommentteja: "Aarni mie oon monta kertaa sanonu, että moottorikelkassa on sukset!" kuului tänään pihalla :D Niin tuon alkuosan olen j o s k u s saattanut sanoa...

Aarnin 2v. 1kk sanavarastoa (mitä muistan, nyt sanoja alkaa viimeinki tulla vauhdilla!)

Henkilöt:
äiti
äijä
ämmi
Ulla (uuva)
Arja (aaja)
mummu (mmmmu)
Ninni
Ukko (kukko)


Eläimiä ja leluja:
kukko
koira (koia)
kirja (kiija)
auto
kelkka (kaakka)

Muita:
kakka
pyörä (pyyvä)
karkki (kaakki)
pulla (puvva)
kukka
sukka (kukka)
purkka (puukka)
tutti
vauva
pää
tuutti
puu
kuu
tähti
pissa (pesa)


Aarnin suosikkisanoja, joiden merkitys milloin mikäkin: tuo, umgaaa!, ka ka ka, kä kä kä, kak (=kiitos)
Kun Aarni on oikein hyvällä päällä, toistelee mielellään kaikkia helppoja sanoja. Mutta jos yrittää houkutella sanomaan liian vaikeaa sanaa, vastaukseski saa päänpyöristyksen niin, että kiharat heiluvat.

Yhtenä aamuna kun pojat olivat lähdössä hoitoon, yöllä oli ollut pakkasta ja Miika laittoi pojat hangelle pyöräilemään. Siitäkö riemu repesi!

Ei rautahankikaan kaikkea kestä, mutta se oli kaikkein hauskinta!


Minua on purassu omeplukärpänen. Oireet: saumurikuume, haksahdus kangasnettikauppoihin, yläkerran huoneen muuttuminen ompeluhuoneeksi (=kaavapapria laittalla, langanpätkiä, kangassilppua)

Taidot eivät ole vielä kovin kummoiset, mutta bravuurini on trikoopaita :D Nyt laajensin osaamistani myös housuihin ja Otso sai uuden pyjaman. Seuraavaksi kokeilen pipoa, kunhan NE kankaat tulevat... Mutta Otso rakastui tuohon yöpukuun, tänä iltanakin kyseli sitä, mutta nyt se on märkänä pesukoneessa. Josta tulikin mieleeni,että nyt pyykinlevityshommiin!


Loppuun vielä yksi Otson letkautus:
O:Missä iskä on?
Ä:Ulkona, käy huutelemassa
O:Iskää, iskäää?!
O:Ei se ollu
...myöhemmin...Miika tulee sisälle
O:Iskä missä sie oot ollu?
M:Ulkona, minähän huusin sinulle.
O: En kuullut, varmaan siksi kun miulla on niin pienet korvat.

1 kommentti:

  1. Miekin haluan kertoa yhden hauskan tarinan, joka mielestäni osoittaa Otson loogista päättelykykyä. Olimme lasten kanssa kylpylässä, ensin lasten altaissa, mutta pian Otso halusi mennä aikuisten altaaseen. Siellä sitten renkaan päällä porskutellessan hän ei varmaan muistanut tuota termiä vaan huikkasi minulle, että on kiva uida täällä "vanhusten vedessä" :) Sitten hän halusi vielä tietää että olenko minä vanhus ja pienen pohdinnan ja polskimisen jälkeen Otso ilmoitti tyynesti, että "kyllä sie olet". Mutta onneksi miekin osaan tulkita ja päätin että Otson kielessä vanhus on siis synonyymi sanalle aikuinen, joten ei hätää.

    VastaaPoista