torstai 16. syyskuuta 2010

Kalustemuutoksia ja lätäkköleikkejä

Heippa taas!

Nyt tulee kuvia :) Ensimmäinen on viime perjantailta, juhlittiin vielä kerran kaksivuotiasta Otsoa... Lappeenrannassahan oli virallinen vastaanotto, mutta pitihän juhlat täkäläisillekin kavereille järjestää. Pari hyvää tuttavaperhettä eivät silloin päässeet, joten heille järkättiin vielä privaattipirskeet. Tässä todiste. Otso alkaa olla jo ammattilainen kynttilöiden puhaltamisessa.Miulle on iskenyt kauhea kaappiensiivousbuumi. Kaikki komerot pitää käydä läpi ja jokaisen tavaran tulevaisuutta ja tuomiota mietittävä. Voi kai niitä huonompiakin harrastuksia olla. Lauantaina vain mietin, kun en saanu itseäni aamupäivän aikana ollenkaan ulos, että on tämäki hullua että yks vaan siivoo kaappeja kesken kauneinta ruska-aikaa kun turistit tulevat tänne tuhannen kilometrin päästä ruskaa katsomaan. Mutta Miikakin oli hommailemassa autotallilla niin en siten yksin alkanut noita molempia mihinkään tunturiin raahata. Mutta sunnuntaina me retkeiltiin!
Kävimme Aakenuksella, johon Miika oli käyny piilottamassa toukokuussa geokätkön. Mie yritin löytää sen gps-laitteen avulla mikä ei ollutkaan kovin yksinkertaista, tosin osan syytteistä saa laite, joka ei ollut kovin yhteistyökyskyinen ennekuin Miika sen perillä (vasta !) kalibroi. Oikea paikka löytyi kuitenkin jotekin, perheriita meinasi tulla siinä vaiheessa kun en heti löytänyt oikeaa koloa missä kätkö oli. Käänsin ympäri vaikka kuinka monta kiveä ja Miika yritti huutaa alhaalta ohjeita.

Kätköä etsimässä


Kätkö onneksi löytyi ja sovussa söimme vähän keksejä ja rusinoita. Otso tykkää retkeillä kun silloin saa mehua ja keksiä :) No, kaipa se muutenkin tykkää. Tuolla oli vaan vähän ongelma, kun Otsolle tuli kakkahätä. Hän halusi potan, mutta sellaista ei ollut mukana. Yritettiin roikottaa sitä vaikka missä ja laittaa oksan päälle istumaan, mutta se oli Otsolle liian brutaalia. Ei tullut kakka ei, vaikka monta kertaa yritettiin. Mietittiin jopa että laitetaan sille Aarnin vaippa jos se saisi sen siihen tehtyä. Mutta "Ei vaippaa. Otso iso poika." Ja iso poika sitten pidätteli kakkaa kotiin asti. Pissaaminen pusikkoon on onneksi pojilla helppoa.

Haettiin vähän uutta tyyliä Aakenuksen rinteiltä:


Käytiin kodalla paistamassa myös makkaraa, Otso heilui kepin kanssa rannassa, "kalasti". Kerran kävi "plumpsis", mutta onneksi pahasti ei kastuttu ja vaihtovaatteitakin oli. Tässä vielä kuvia meijän retkueesta. Ilmeellä tottakai.Tiistaina tuli postissa paketti! Tilasin Aarnille samanlaisen TrippTrapp syöttötuolin kuin mikä Otsollakin on. Ja kun pääsen nettikauppaan, minulle käy aina niin, että "jaaha, nyt tulis kyllä samoilla postikuluilla muutakin, siinähän säästäisi..." Todellista säästöä tosiaankin... No, nyt sitten löysin syöttötuolin + ruokailualustan (jotka olin päättänyt ostaa) kaveriksi Otsolle pyörän. Se on potkupyörä, ei polkupyörä, mutta niilläkin pääsee tosi kovaa ja olen kuullut että ensipyöriksi mainioita. Oppii tasapainoa ja pääsee sitli lujaa. Otso oli aivan innoissaan kun Miikan kanssa sitä kasasimme, mutta se ei ainakaan heti innostunut yhtään ajamisesta. Tänään vähän enemmän, mutta ei vieläkään innostunut. Kaikki aikanaan...Aarni sen sijaan tykästyi omaan tuoliinsa, siitä saa hyvin seurattua mitä ympärillä tapahtuu. Aarnin kiinteiden syömiset eivät ole alkaneet kovin mallikkaasti. Ajattelin että perunan jälkeen jatkan porkkanalla, mutta koska perunan syöminen oli NIIN hankalaa, niin päätinkin sekoittaa siihen mangoa. Nyt Aarni on saanut jo porkkanaankin kolmantena makuna. Positiivista on se, että Aarni näyttäisi tykkäävän mausta, mutta erittäin huono puoli on se, ettei se osaa avata suutaan. Vaikeuttaa pikkusen syöttämistä. Ja on muuten aika sotkuista. Sen ilouutisen voimin, että se kuitenkin jotain suuhun saatuaan maiskuttaa tyytyväisenä, jaksan yrittää :) Ja nyt on syöttötuolikin!Muitakin kalustemuutoksia on tehty. Saatiin Otsolle käytettynä kympillä (!) hieno jatkettava sänky. Ensin ajattelin että vasta sitten uuteen taloon, mutta Otso pääsi kiipeilemään pinnasängystä jo niin ketterästi pois, että ajattelin jotta voihan sen nytkin siirttää eikä tule liian montaa uutta asiaa kerralla kun muutetaan. Otso nukkuu nyt tällaisessa: (ja seinällä on LUKENUT Otso, herran suosikkipuuhaa on vain kiskoa niitä kirjaimia irti)Aarni muutti Otson vanhaan pinnasänkyyn ja Aarnilla ollut pinnasänky lähti takaisin omistajalleen. Aarni tyytyväisenä uudessa pedissään tässä :)

P.s. Nuo kirjaimet olivat myös heräteostos siitä syöttötuolinettikaupasta :)

Eilen Aarni sai ekaa kertaa varpaat suuhunsa kun kylvettiin! Siitä piti tietysti ottaa kuvia. Aarni pyörähtelee nykyisin hyvinkin innokkaasti. Eteenpäin ei vielä pääse, mutta kellonviisarin tavoin pyörähtelee sekä siis selältä mahalleen. Hampaita ei ole, mutta Aarnikin pääsee hampaattomana ekaan hammastarkastukseen maanantaina.

Otsokin pääsi kylpyyn. Meillä kylvetään aika usein :)
Otso on muuten alkanut syödä taas mielellään puuroa. Mutta se syö kyllä oikeastaan kaikkea. LUOKAA, LUOKAA!!! Ruokahalu on mahtava.

Ja puhettaa pulppuaa. Joka päivä tulee tilanteita, jolloin miettii että "oho, se osaa tuollaisenkin sanan" Ja sitten on hauskoja omia sanoa kun se yrittää sanoa vaikka ketsuppia tai viinirypälettä. Heräsi on lesäs. "Otso lesäs!" se aina aamulla ilmoittaa. Ja sitten jos Otso haluisi sänkyyn tuttia lutkuttamaan, se sanoo "Otso lepätä"

Titi-Nalle on tällä hetkellä suuri suosikki. Sen konserttikiertua tulee marraskuussa Rovaniemelle, pikkusen mietin että pitäsköhän mennä sinne Otson kanssa :)Otso ja Aarni ne toisistaan tykkää. Monesti kun Otso makoilee unien jälkeen sängyssä, se näyttää että "Aani tähä". Ja sitten ne makoilee vierekkäin.Sen sijaan Otsolle on tällä hetkellä hieman vaikeaa jakaa lelujaan. Yksi kaveri kylässä on vielä ok, mutta jos useampi tulee, Otson elämä on yhtä jatkuvaa raivokohtausta kun kukaan muu ei saisi leikkiä hänen leluillaan ja Otso haluaisi leikkiä aina juuri silä, jolla joku muu. Kerhossa ja kyläpaikoissa ei ole niin hankalaa, mutta kotona on. Jossain vaiheessa vähän helpottuu, mutta varsinkin vierailujen alut ovat aika raastavia. Vaan ovat nuo poikaset silti niin suloisia. Katsokaa nyt :)

Ja lopuksi: Kyllä syksy on sitten IHANAA aikaa kun on LÄTÄKÖITÄ!!! Sanoo Otso :D
Tässä tyylinäytteitä miten eri tavoin lätäköistä voi nauttia, kieli keskellä suuta tai ainakin melkein. Huomenna meillä alkaa muskari ja viikonlopuksi mummukkolaan, jonne tulevatkin kaikki Otson ja Aarnin serkut vanhempineen. Näihin tunnelmiin päätän raporttini ja toivotan kaikille hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti