perjantai 20. elokuuta 2010

Synttäreitä synttäreiden perään!

Tämän viikon teemana on ollu synttärit. Lauantaina mummu ja ukko tulivat meillä käymään, ukko autotallia rakentamaan ja mummu mummuilemaan. Siinä sitten samalla juhlittiin Otsoakin. Sunnuntaina päiväunien jälkeen kipaisimmme Siirin 4v. synttäreille ja illalla Timo-kummi ja Nina tulivat Otsoa onnittelemaan. Maanantaina mie kävin Aarnin kanssa illalla Levillä Heidin 32-vuotissynttäreillä ja eilen juhlittiin oikein virallisesti Otson 2-vuotistaivalta lastenjuhlien merkeissä. Huomenna on Miljan synttärit ja sunnuntaina Saran. Repikää siitä :) Ensi viikolla keskiviikkona Jasperin ja Joonatanin...

Lauantaina mummukko kävi täällä. Mummu leipoi kakkua ja Otsoa :D Niillä oli aivan hurjat tanssit ja akrobatiashowt. Otso yritti seuraavana päivänä saada minua tekemään samat nostot niin totesin vain että "äiti ei ole tarpeeksi vahva" kun ajattelin että sitä saa sitten tehdä koko ajan. Otso totesi siihen: "Mummu. Missä mummu on?" :D

Mummun leipomalle kaukulle tulikin käyttöä seuraavana päivänä kun Timo ja Nina tulivatkin jo sunnuntaina onnittelukäynnille. Kätevä emäntä sai taiottua kakun pöytään tosta noin vaan. Timon kanssa otso halusi potkia jalkapalloa ja sai sellaisen lahjaksikin. "Timo-kummi potkii pallo" Otso komensi.

Manantaina oli äidin vapaailta :) Heidi-kaverilla oli synttärit (32) ja lähdin Aarnin kanssa niitä juhlimaan. Otso oli puhunut jo pari päivää että "paistaa makkalaa" niin vinkkasin sitten Miikalle että voisitte käydä kodassa. Niin olivat käyneetkin ja vielä lettujakin paistaneet sisällä. Otsolla olikin sitten ylitsepursuavaa energiaa koko illan. Mie toin Leviltä tuliaisena venäläissyntyisen, Israelissa asuvan Ilyan, joka kuuluu nöihin coachsurfing-tyyppeihin, joita aina välillä majoitamme. Olin sanonut, että tämä ilta on vähän huono kun on synttäreitä ja muuta, mutta jos hätä tulee niin ilmoita. sieltä tuli sitten kahdeksalta lohduton viesti, että olen sirkassa liftannut kaksi tuntia eikä yksikään auto pysähdy ja kylmäkin on, joten eihän siinä muu auttanut kuin poimia S-marketin pihalta rinkkaselkä kyytiin. Poitsu sai lämpimän yösijan ja pesin vielä sen vaatteetkin. Seuraavana päivänä oli parempi mieli kun oli päässyt ilman ongelmia Kautokeinoon. Ja me olemme taas kokemusta rikkaampia, hassu tyyppi omalla tavalla tuokin. Mutta se oli tykännyt meistä: "It was a great experience to stay at Kaisa place with Miika and their
amazing children Otso and Aarni!!!in one day i got a very positive
impression!i hope we will see each other again!"

Keskiviikkona ei ollu synttäreitä mutta oli lastenvaatekutsut. Vaikka vaatteetkin olivat ihania, ihaninta oli ruskeasilmäinen tuuheatukkainen Kerttu-tyttö, äitinsä prinsessa joka syntyi kahden pojan jälkeen. Voi onnen määrää siinä perheessä! Niin suloinen lapsi!

Torstaina juhlittiin sitten Otsoa lasten- ja aikuistenjuhlissa. Puoli neljältä alkoi virrata väkeä, mukana olivat Milja, Sara, Saana, Severi, Eemil ja Emmi äiteineen. Illalla kävivät vielä Ulla, Elina-kummi ja Aarnin kummi Kaisa.
Otso puhalsi kynttilät jo ammattilasen tavoin. Mie olin yrittäänyt väkertää jonkun bussin näköisen kakun mutta ei Otsokaan sitä bussiksi tunnistanut. Mutta oli se siltikin hienompi kuin se neuvostoliittolaistyylinen kakku turkooseine ruusuineen, jollaisen saimme leipomosta Otson oikeille 2v. kemuille.

Milja ja Otso taas söpöilivät kun ensin Milja yritti mennä antamaan Otsolle suukon poskelle. Tarina päättyi kuitenkin kehnosti, Milja palasi äitinsä luo: "Ei yllä".
Sitten Otso meni antamaan Miljalle pusua ja suoraan suulle. Söpöä :D :D Ei saatu ihan oikeeseen aikaan kuvaa, mutta tässä vähän fiilistä.Tässä osa vieraista pituus- ja ikäjärjestyksessä. Emmi 1v. Otso 2v. ja Severi 3v. :)


Tiistaina Miika kävi minun kuoroharjoitusten jälkeen ulkoilemassa. Mikula suuntasi Aakenukselle, jonne se vei töiden merkeissä geokätkön. Geokätköily olisi kyllä hauska harrastus aloittaa joskus kun pojat ovat vähän vanhempia. Ja tuonne Miikan kätkölle aion vielä mennä, jos en tänä syksynä niin vaikka sitten keväällä. Sehän perustuu siihen, että luontoon voi viedä hienoille paikoille "aarrelaatikoita" joissa on vieraskirja, ja kätköstä julkaistaan koordinaatit. Niiden avulla kuka vaan voi lähteä seikkailemaan ja kätköä etsimään gps:n avulla. Kätkön löydettyään voi laittaa nimen vihkoon ja halutessaan vaihtaa siellä olevia aarteita. Miikan kätköön oli tuotu tällainen näin hieno kolikko! Miikakin oli siitä ihan innoissaan :)maisema kätköltä


Otsolle on muuten jäänyt kesästä tapa, että se vieläkin haluaisi mennä välillä pissaamaan kukalle. Hyvä täältä ylimmästä kerroksesta olisi lähteä pihamaalle pissimään. Ei. Mutta onneksi se hyväksyy sitten potankin.

Torstaina kun valmistelin synttäreitä, Otso ei ollut oikein yhteistyökykyinen. Sittn sillä jäi vielä sormet tuolin selkänojan ja pöydän väliin. Niitä piti moneen kertaa puhaltaa ja vahinko kävi just kun vaniljakastike oli kriittisessä vaiheessa ja siitä tuli möykkystä. Otson sormet parani, mutta vain puoleksi tunniksi. aina kun sille tuli tylsä hetki, se juoksi keittiöön itkien ja sormiaan pidellen. "Vielä sattuu soomeen. Äiti puha!" Ja sitten taas hetkeksi parani.

Otso keski kesällä että minun nimi on Iita. Jos kysyi mikä äitin nimi on, aina vastaus oli "Iita". Jos mie sanoin että Kaisa, Otso toisti Iita. Ilmeisesti kaverin maatilalla ollut kesy Iita-kissa oli tehnyt niin suuren vaikutuksen. Mutta nykyään olen Kaisa! Tänäänkin Otso oikein huuteli Kaisa Kaisa!

Päivät ovat menneet täällä aika kivasti. Ollaan käyty kerhossa, katsomassa kaivuria, traktoria, puistoissa. Leikitty piilosta "äiti piiloon!" ja kirjastossa hakemassa lukemista.

Otsolle on tullut sanavarastoon paljon uusia adjektiivija. Joka päivä tulee sellaisia sanoja etä mietin "Ai se osaa tuonkin?". Sen kanssa pystyy jo juttelemaan, mutta aika huonosti Otso vielä muistaa tai ainakaan osaa kertoa, mitä ollaan vaikka aamupäivällä tehty. joitain juttuja se muistaa.

Otso pitää puheen leppäkertulle


Aarni uudessa (kirppis) valtaistuimessaan. Paidassa teksti: Still living with my parents


Mutta nyt pitää lopettaa, Miika kaipaa seuraa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti