torstai 11. helmikuuta 2010

Äitiysloma on alkanut!

Tadaa, melkein viikko äitiyslomailu takana eikä blogissa merkin merkkiä. Eikä muuten koko helmikuulta...

No, kirjoitellaanpa nyt jotain. Enkä muuten ymmärrä, miksi videot eivät enää nykyisin näy tässä blogissa, ainakaan minulla ja muiltakin on tullut valituksia. kokeilen laittaa nyt uudestaan jo viime postauksessa laittamani videon, jossa Otso lukee kirjaa. Jos se nyt näkyisi.Tänään käytiin neuvolassa, se oli Otson 1,5 v. neuvola. Meidän jättiläisvauva oli tipahtanut omalta yläkäyrältään melko normaalipituisten käyrälle ja paino taisi olla vähän sen alapuolella. "Mutta ei tuosta tarvitse huolestua kun katsoo lapsen isää", totesi neuvolatäti. Mitat olivat 85 cm / 12 kiloa. Otso pääsi myös rakentelemaan tornia ja lukemaan kirjaa Kirstille. Rokotukselta Otso välttyi kun on ollut vähän flunssassa. Ei otettu riskiä kun mie kuitenkin ramppaan neuvolassa joka viikkoa niin viedään Otso piikille sitten kun on terve. Pelkäsin jo että sille tulee kurkunpääntulehdus, joka sillä oli maaliskuussa. Silloin jo sanottiin, että tämä on sitten helposti uusiutuva homma, mutta ollaan vältytty. Maanantaina ekan kerran kuulin pahaenteisen yskäisyn, sama jatkui tiistaina ja keskiviikkonakin, mutta yskäisyjä tuli harvaan ja viime yönä yskä muuttui sitten tavalliseksi limaa irroittavaksi yskäksi. Nenäkin vähän valuu, mutta Otsoa se ei haittaa. Osaa jopa tulla näyttämään nenää ja sanoo että "OH HOH!" kun räkää ilmestyy näkyviin ja antaa pyyhkiä, vähän jopa yrittää niistääkin. Helppo potilas siis.

On ollu taas vähän vilpoisat ilmat, mutta Otso viihtyy ulkona. Ei sitä meinaa millään saada sisälle, vaikka äitillä jo nenä tippuu päästä ja Otsollakin on posket ihan punaiset. Hattukin vinossa, mutta mitäpä se haittaa.


Ja tässä toinen kuva joka on pitänyt jo pitkään laittaa, kun ämmiltä tuli eräänä päivänä postissa näin hauska body pikkumiehelle:

Kiitos!

Huomaan vaan että nykyisin minun kuvat ovat vähän sumuisia ja se johtuu varmaan siitä, että Otson suurinta huvia on katsoa itsestään videoita digikamerasta ja taitaapi pikkusormet päästä vähän lähmimään linssiä. Täytyisi muistaa välillä putsailla.

Tällä viikolla ollaan aloiteltu taas kerhoiluelämää ja mie olen totutellut kotiäidin rooliin. Otso alkaa olla jo tosi seurallinen. Laitanpa tähän sen nykyistä sanavarastoa:

Ihan oikein se sanoo äiti, anna, auto, kelkka, kato kato, o-ou, oh-hoh
Kissa=i-au
koira= hauva
hevonen=ihahaa
pöllö=pöö
apina=apii
tutti=tii
korva=koova
muumit= mamma, pappa
piimä=piipää
leipä=eipä
isi= is tai sii
lintu= titiii
pimeä=pii

ja koko ajan se yrittää toistaa jos pyytää jotain toistamaan ja aika hyvin osaakin. Mutta nuo nyt on ainakin sellasia jotka sillä on ihan omaehtoisessa käytössä itsenäisesti ilman että sanoo mallia.

Ja voi miten paljon se jo tajuaa! Kun vaikka sanon että aletaan lähteä, Otso menee sammuttamaan valoja. Kerhossa tehtiin ystävänpäiväkortti ja sanoin että viedään tämä Elinalle tarkoittaen Elina-kummia, niin Otso alkoi poislähtiessä hokea ANNA ANNA ANNA ja kun annoin kortin sille, Otso vei sen lastenohjaajalle joka on myös Elina. Ja Otso osaa nyökyttää päätä ja kieputtaa, joten sen kanssa voi keskustella vaikka ruokapöydässä etä otatko vielä tai haluatko tätä?

Tänään Otso kävi illalla iskän kanssa katsomassa taikuriesitystä kirjastossa. Miulla on ollu nimittäin tällä viikolla kolmena iltana joku kokous!! Huh! Meidän lukutoukkaa oli kuitenkin kiinnostanut kirjat taikuria enemmän. Tuonne se aina lastennurkkaan juoksee kun mennään kirjastoon ja alkaa lukea.

Huomenna ohjelmassa muskari jonka mie ekaa kertaa vedän. Hui :) Ja illalla tulee ämmi, sitä on odotettu varmaan puolin ja toisin :)

1 kommentti:

  1. Aaaah. Ihanaaaaa elämäääää teillä!
    Sanoi mummu.

    VastaaPoista