keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tammituumailuja

iika laittelikin vähän joulukuvia tänne, mutta ilmeisesti saa töissä kirjotella niin paljon juttuja, ettei enää tänne jaksanut kummempia runoilla.

Nyt mie astun taas ruotuun, uudenvuodenlupauksia en blogin suhteen tehnyt, mutta yritän nyt ainakin kerran kuussa -tahtia pitää yllä.

Joulun jälkeen Annika & Lassi tulivat meille lomailemaan. Käytimme hyväksi sen, että ammattilaislaskettelunopettajan palvelut olivat käytettävissä ja vuokrasimme Otsolle varusteet.



Kyllähän se jotenkin onnistui, mutta treenit jatkuvat. Aarnin kanssa laskin pulkkamäessä, sekin oli hauskaa.

Ennen vuodenvaihdetta lensin poikien kanssa Lappeenrantaan jatkamaan lomailua. Lomalla tuli otettua poikkeuksellisen vähän kuvia. Minä autoin äitiä tyhjentämään mummin asuntoa. Kävin myös alennusmyynneissä, mutta jotenkin ei oikein inspiroitunut shoppailemaan, kun mummin asuntoa tyhjentäessä taas huomasi, miten paljon tavaraa (turhaakin) sitä elämän aikana kertyy nurkkiin ja kaappeihin.

Poikien kanssa kävimme muutamalla kyläreissulla, hoplopissa ja Otso pääsi myös sirkuksieen. Häntä ei olisi kylläkään huvittanut lähteä, jäi kai viime kesänä Sirkus finlandiasta huonot muistot. En tiedä mikä siinä oli ollut liian pelottavaa. sain kuitenkin Otson suostuteltua sinne ja kerroin mitä kaikkea siellä on. Sirkus oli sirkuskoulun esitys, joten lapset esittivät. Kerroin, että siellä mm. kävellään isojen pallojen päällä, mutta juuri sitä esitystä ei ollutkaan. Yksipyöräisellä ajelua, akrobatiaa, voimistelua, trapetsitaiteilua ym. oli ja Otso oli innoissaan! Hän vain koko ajan kyseli: "Äiti osaatko sie tehddä tuolla tavalla?" Vieressä oleijat höristivät korviaan ja nauroivat. Kotiin päästyämme esitimme sitten tietenkin itse sirkustemppuja, kaivoimme esiin "sirkushatut" ja teimme akrobatiatemppuja :)



Uusi vuosi meni rauhallisesti. Kävimme satamassa katsomme tulishowta ja lasten ilotulitusta. Omia raketteja ei haluttu, muutama tähtisädetikku oli :)


Ämmilässä on aina omia spesiaalijuttuja, jotka kuuluvat sinne. Yksi niistä on ämmin ihanat korut :D Tällä kertaa pojat löysivät myös korkokengät.




Ämmiläään kuuluvat myös päiväkahvihetket, äijän kanssa tiettyjen kirjojen lukeminen kuten kuplavolkkarikirja ja ihmiskirja. Hoploppireissu sekä R-kioskilta jäätelön osto ovat myös juttuja, jotka kuuluvat ämmilään. Aarni meni Hoplopissa jo kuin vanha tekijä ja pieni apina. Välillä alkoi kuulua jostain päin sokkeloa hentoa vaikerrusta, kun Aarni oli eksynyt johonkin sokkeloon. Siksi piti välillä itsekin mennä konttailemaan ja ryömimään tunneleihin.

Hauskaa oli se, että myös Olli-eno ja Nelly lomailivat Lappeenrannassa samaan aikaan ja varsinkin Aarni oli super-innoissaan Pablosta. Pablo on minustakin maailman ihanin koira <3 Olli rakensi poikien kanssa hulppeanm korkuisen lumiukon, joka ei tosin kovin kauaa kestänyt pystyssä.




Joulupukkikaan ei ollut vielä palannut Korvatunturille vaan löysimme sen Lappeenrannan keskustan joulutorilta.


Tosi kivasti meni meidän reissumme, pojat käyttäytyivät hyvin. Otso kertoi jo kaieknlaisia hauskoja juttuja, joita ei tietenkään enää muista ollenkaan.

Lentokentällä muumeja


Otsolle on ilmaantunut ihana luonteenpiirre, joka kertoo siitä, että hän ajattelee toisia :) Eka kerta oli se, kun pojat olivat saaneet joistakin pikujouluista kaksi karkkia. Otso oli sanonuyt hoitajalle, että hän syö yhden ja toisen vie äitille ja Miikalle puoliksi. Sama juttu oli toisessakin joulujuhlassa, joissa hän sai kaksi karkkia. Ja muutenkin, jos jotain ostetaan, Otso pitää huolta, että äiti ja Miika saavat myös ja Aarni. Eräänäkin päivänä annoin Otsolle pikkupätkän lakua jälkiruuaksi, sitäkin hän alkoi heti pilkkoa iskälle, äitille ja Aarnille.

Aarnille vieläkin odotellaan lisää sanoja. Nyt hän on alkanut jo toistaa joitakin sanoja kuten kelkka = keekka, iskä = kääkkä, tähti = täh täh. Ja vaikka äänteissä ei ole aina perää, kun jotakin pyytää toistamaan, rytmi pysyy samana. Äijää Aarni alkoi hokea Lappeenrannassa, kukka ja kakka ovat myös ymmärrettäviä sanoja. Vaikka vauvat ovat ihania ja vauvavaihe, tällä hetkellä kun Aarni ei kuitenkaan ole enää vauva, odotan kovasti, että hän oppisi puhumaan ja pois vaipoista... Ehkä se on jo lähellä.
Tuttiakin olemme yrittäneet vierottaa pois, oikeastaan Aarni vierotettiin vahingossa varahoitopaikassa, kun he eivät tienneet, että Aarnilla olisi ollut repussa tutti. Nyt Aarni on kotonakin käynyt nukkumaan ilman tuttia, ihan jokunen kerta on vielä annettu jos on ollut "pakko".

Viikko sitten sunnuntaina teimme kylpyläretken, Otso oli sitä pyytänyt ja odottanut. Kylpylässä oli tosi rauhallista ja melkein kaikki ketä siellä oli, olivat tuttuja kittiläläisiä. Pojat melskasivat, miun onneksi Aarni viihtyi aika kauan myös miun suosikkialataassa, superlämpimässä lillumisaltaasa. Riemunkiljahdukset kohistuivat kuitenkin lastenaltaalle, jossa laskettiin mäkeä ja tehtiin vesihommia.

Otson tyylinäyte


ja Aarni




Mäen vieressä oli hyvä paikka uimavalvontaan


Iskä lastenaltaassa


Nyt pitää lopetella ja juttuja jäi kertomatta, pitää ottaa ruutuvihko käyttöön ja laittaa siihen muistiin päivien tiimellyksessä.

Aarni on innostunut pukemisesta. Näin "hienosti" meni yöpuvun paitakin...


Aarnilla on muuten vahva tahto! Miikan mielestä tullut äitiinsä. En kyllä ymmärrä tuollaisia kommentteja. Eilenkin veti ihan kauheat kilarit siitä, kun ei saanut mäenlaskureissulta tullessa ohjaajanpaikkaa Stigassa, kun oli Otson vuoro. Jaksoi huutaa ja raivota ja vielä pihaan tullessakin roikkua kiinni Stigassa ja vaatia lähtöä uudelle ajelulle. Jonkun aikaa siellä huusi ja roikkui ratissa kiinni, sitten hain pojan sisään. Kun otin omia kenkiä pois, Aarni lähti juoksemaan ovelle ja karkasi vielä kerran pihalle Stigaan roikkumaan. Oinas, oinas, leijona ja yksi rauhallinen Miika-jousimies, siinä hyvät ainekset perhedynamiikalle. Jos Otsokin keksii saada myöhäis-uhmaiän...no, onneksi siitä ei ole merkkejä. Ja pääsääntöisesti menee aika rauhallisesti. aarni saattaa vain jostain pienestä jutusta pimahtaa, kuten jos ei olisi halunnut, että häneltä riisutaan housut tai että mennään sisään.

1 kommentti:

  1. Olipas taas kiva käydä teidän kuulumisia täältä lukemassa...

    Suosikkikohtani tässä jutussa oli ehdottomasti tämä: "Aarnilla on muuten vahva tahto! Miikan mielestä tullut äitiinsä. En kyllä ymmärrä tuollaisia kommentteja." :D

    VastaaPoista