tiistai 23. helmikuuta 2010

Tämä blogi on ihan oikeasti vielä olemassa :)

"Sitten kun jään äitiyslomalle niin ehdin varmaan paremmin päivittää tätä blogia..." Ja mitä vielä... Sen lisäksi että olen ihan laiskistunut blogin päivittäjä niin olenmyös laiskistunut kameran käyttäjä. Enkä vieläkään ymmärrä miksi videot eivät enää näy. Muutenhan tämä olisi kiva blogipohja mutta täytyykö perustaa Otson videoblogi tiseen osoitteeseen? Höh.

Mutta pikapäivitys. Ämmi kävi täällä ystävänpäiväviikonloppuna. Olimme kaikki vähän flunssassa, Otso onneksi vähiten, mie taisin olla eniten sohvalla. Ämmi meitä hoiti ja Otso sulostutti ja ihastutti. Sai tuliaiseksi muumipappapehmolelun ja muumipalikoita. Muumit ovat nyt in. MMM-MI, sanoo Otso. Kaikista parasta on päästä iskän tai äitin syliin tietokoneelle ja katsoa sieltä muumia. Ämmin lento oli vähän myöhässä ja ehdin kierrellä lentokentällä. Ostin sieltä Odelle rakkaan moottorikelkan joskus ennen joulua. Se on nyt raato ja oli ehkä vähän liian hieno tuon ikäiselle. Näin kentällä 5 eurolla vähän kestävämmän näköisen kapistuksen ja vinkkasin että Otso voisi tykätä siitä. Ja muustahan ei sitten viikonloppuna puhuttukaan kuin kelkasta. Se on niin rakas, niin rakas. Kelkka kelkka kelkka kelkka. Ja välillä auto. Ja kaakuu (kauhakuormaaja).





Oli kyllä kivaa viettää viikonloppu ämmin kanssa. Leivottiin toki laskiaispullat ja käytiin vähän ulkoilemassa. Oso innostui mäkihypystä ja näytti hienoja hyppyjä olohuoneen lattialla. YPPÄÄ! YPPÄÄ! ja kädet tekivät ainakin suuren liikkeen, kyllä jalatkin vähän nousivat maasta vuorotellen.

Tähän väliin muutama vanhavanha kuva. Melkein kuukauden takaa, mutta ne ovat unohtuneet laittaa. Taitaapi olla otettu 26.1. Vähän Boristakin tänne ja Otso-suloisuus, joka vauvaansa hoitaa ja maitoa antaa.







Alkuviikosta Otso oli vielä hoidossa ja mie parantelin flunssaa. Sitkeä tauti on, yli 10 päivää olen ollu siinä. Vaivat vain vähän muuttuvat. Lämpöä ei ole ollut, kiusallisin ehkä korvien lukkiutuminen. Varsinkin viime viikonloppu oli paha, tulee jotenkin niin tyhmä olo kun tuntuu että on kauhea paine päässä eikä kuule kunnolla. Ainut mikä siihen auttaa, on leikkia lahnaa kuivalla maalla eli aukoa suuta tyhmän näköisesti ja niin korvat hetkeksi aukeavat...kunnes taas kohta lukkiutuvat uudestaan. No nyt korvat pysyvät jo paremmin auki, enää on nuha ja yskä riesana. Kyllä se tästä!

Viime viikko oli kaikinpuolin vähän ikävä. Mielikin oli ihan maassa, mitkä lie raskaushormonit jylläsivät kun tuntui että kaikki itketti, hyvät ja huonot asiat. Flunssa väsytti ja ämmiä jäi ikävä. Jouduin ravaamaan neuvolassa kun pissanäytteessä oli jotakin plussia mitä ei olisi saanut ja jotka voivat olla merkkejä raskausmyrkytyksestä. Siihen kaupanpäälle sain vielä aina niin ihana migreenin torstai-iltana. Raahauduin kuitenkin perjantaiaamuna ohimo jyskyttäen terveyskeskukseen laboratoriokokeisiin ja verenpainemittaukseen. Näytin siellä varmaan niin surkealta migreenisäryssäni, että neuvolatäti passitti minut polille lepäämään eikä päästänyt kotiin. Sain siellä toiveideni mukaan panadolia ja kylmiä geelipusseja. Ja sain lähteä onneksi kotiin jo puolenpäivän jälkeen kun aloin hiukan toipua.

Viikonlopun la-su olin Rovaniemellä partiotapahtumassa. Otso ja Miika olivat Kätkäsuvannon mummukkolassa. Oli kylmä viikonloppu. Partiotapahtumassa näki paljon tuttuja ja Otso sai nauttia mummun, ukon ja iskän seurasta. Saapi nähdä innostuuko Otso aikanaan partiosta. Itse saapi päättää :) Viikonloppu oli mukava, ainut mitä en ehkä suosittele, on makuualustalla koulun lattialla nukkuminen kun laskettuun aikaan on kolme viikkoa. Oma sänky oli ihana sunnuntai-iltana ja oma ukkeli siinä vieressä :)

Isäntä itte kiikkuu




Mummun kanssa on kivvaa!




Otso kielletyissä puuhissa


Olympiatunnelmissa


Mummun tarinaa ja kuvia viikonlopusta täällä :)

Tähän loppuun vielä hauskoja Otson tempauksia. Tai "hauskoja".

Yksi päivä Otso päätti vähän auttaa äitiä pyykkihommissa: Kun ehdin hätiin, Otso oli mättänyt vessanpöntön täyteen likapyykkikorissa olleita vaatteita. Olipa mukava nostella niitä sieltä sitten takaisin. Esihuuhtelu tehty. Onneksi ei ehtinyt vetäistä vivusta :D

Meillä on käyny vieraita :) Mirella ja Milja käväisivät yksi ilta. Pariskunta oli ihan villinä, jos toinen keski esim. jonkun tanssiliikkeen, toinen teki apinana perässä. Hauskinta oli vaan juosta päättömästi ja kaatua matolle. Ja tietenkin koko ajan piti KILJUA. Milja opetti tämän Otsolle...

Tänään kävi vieraita Muoniosta & Lappeenrannasta. Hauska sattuma on, että meidän mökkinaapureilla Lappeenrannassa on myös Kaisa-niminen tyttö, joka on myös muuttanut Lappiin kun löysi ylläripylläri muoniolaisen miehen. Nyt me molemmat Kaisat odotamme kakkosia, Kaisalle laskettu aika meni n. viikko sitten ja itellä vielä pari jäljellä. Hävettävän vähän on tullu vierailtua puolin ja toisin, pitäis ja pitäis on monta kertaa todettu... No nyt oli Lappeenrannan isovanhemmat siellä kylässä (eli ne meidän mökkinaapurit) ja päättivät tehdä retken Kittilään. Se on oikein hyvä juttu että käy lapsivieraita, nytkään Otsolle ei ollut enää yhtään hankalaa hyväksyä se,e ttä muutkin leikkivät hänen leluillaan. Vielä muutama kuukausi istten tuli kauhea huuto jos joku muu lapsi koski hänen leluihin ja Otson piti aina saada juuri se sama lelu. Poikien leikit menivät hyvin yhteen :)

Tämä viikko on alkanut kaikinpuolin hyvin. Otso oli ehkä eilen vähän äitissä kiinni, mutta äitikin on mielellään Otsossa :) Posti toi kaverilta hauska yllätyspaketin, näin Boriksen ultrassa imemässä peukaloa. Boris oli viikonlopun niin vähäliikkeinen että tutkittiin neuvolassa vähän tarkemmin vauvelin oloa. Kaikki oli kuitenkin niinku pittää. Mutta nyt kyllä liikkeitä tuntuu senkin edestä! Niinj oo, joudun tosin tämän viikon lopulla tai ensi viikon alussa käymään Rovaniemellä, kun minun maha on muka niin iso, että vauvaa vähän mittaillaan. Itestä maha ei tunnu kovinkaan isolta, mutta kyllä se toisaalta näyttää kun pielistä kattoo. Ja nuokin kuvat on otettu melkein kuukausi sitten joita täällä on...
Tänään käytiin kirjastossa satutunnilla ja sitten tulikin heti vieraita. Nyt Otso nukkuu makoisia unia ja sain blogin päivitettyä. Hymymielin siis tästä eteenpäin! Heippodei!

torstai 11. helmikuuta 2010

Äitiysloma on alkanut!

Tadaa, melkein viikko äitiyslomailu takana eikä blogissa merkin merkkiä. Eikä muuten koko helmikuulta...

No, kirjoitellaanpa nyt jotain. Enkä muuten ymmärrä, miksi videot eivät enää nykyisin näy tässä blogissa, ainakaan minulla ja muiltakin on tullut valituksia. kokeilen laittaa nyt uudestaan jo viime postauksessa laittamani videon, jossa Otso lukee kirjaa. Jos se nyt näkyisi.



Tänään käytiin neuvolassa, se oli Otson 1,5 v. neuvola. Meidän jättiläisvauva oli tipahtanut omalta yläkäyrältään melko normaalipituisten käyrälle ja paino taisi olla vähän sen alapuolella. "Mutta ei tuosta tarvitse huolestua kun katsoo lapsen isää", totesi neuvolatäti. Mitat olivat 85 cm / 12 kiloa. Otso pääsi myös rakentelemaan tornia ja lukemaan kirjaa Kirstille. Rokotukselta Otso välttyi kun on ollut vähän flunssassa. Ei otettu riskiä kun mie kuitenkin ramppaan neuvolassa joka viikkoa niin viedään Otso piikille sitten kun on terve. Pelkäsin jo että sille tulee kurkunpääntulehdus, joka sillä oli maaliskuussa. Silloin jo sanottiin, että tämä on sitten helposti uusiutuva homma, mutta ollaan vältytty. Maanantaina ekan kerran kuulin pahaenteisen yskäisyn, sama jatkui tiistaina ja keskiviikkonakin, mutta yskäisyjä tuli harvaan ja viime yönä yskä muuttui sitten tavalliseksi limaa irroittavaksi yskäksi. Nenäkin vähän valuu, mutta Otsoa se ei haittaa. Osaa jopa tulla näyttämään nenää ja sanoo että "OH HOH!" kun räkää ilmestyy näkyviin ja antaa pyyhkiä, vähän jopa yrittää niistääkin. Helppo potilas siis.

On ollu taas vähän vilpoisat ilmat, mutta Otso viihtyy ulkona. Ei sitä meinaa millään saada sisälle, vaikka äitillä jo nenä tippuu päästä ja Otsollakin on posket ihan punaiset. Hattukin vinossa, mutta mitäpä se haittaa.


Ja tässä toinen kuva joka on pitänyt jo pitkään laittaa, kun ämmiltä tuli eräänä päivänä postissa näin hauska body pikkumiehelle:

Kiitos!

Huomaan vaan että nykyisin minun kuvat ovat vähän sumuisia ja se johtuu varmaan siitä, että Otson suurinta huvia on katsoa itsestään videoita digikamerasta ja taitaapi pikkusormet päästä vähän lähmimään linssiä. Täytyisi muistaa välillä putsailla.

Tällä viikolla ollaan aloiteltu taas kerhoiluelämää ja mie olen totutellut kotiäidin rooliin. Otso alkaa olla jo tosi seurallinen. Laitanpa tähän sen nykyistä sanavarastoa:

Ihan oikein se sanoo äiti, anna, auto, kelkka, kato kato, o-ou, oh-hoh
Kissa=i-au
koira= hauva
hevonen=ihahaa
pöllö=pöö
apina=apii
tutti=tii
korva=koova
muumit= mamma, pappa
piimä=piipää
leipä=eipä
isi= is tai sii
lintu= titiii
pimeä=pii

ja koko ajan se yrittää toistaa jos pyytää jotain toistamaan ja aika hyvin osaakin. Mutta nuo nyt on ainakin sellasia jotka sillä on ihan omaehtoisessa käytössä itsenäisesti ilman että sanoo mallia.

Ja voi miten paljon se jo tajuaa! Kun vaikka sanon että aletaan lähteä, Otso menee sammuttamaan valoja. Kerhossa tehtiin ystävänpäiväkortti ja sanoin että viedään tämä Elinalle tarkoittaen Elina-kummia, niin Otso alkoi poislähtiessä hokea ANNA ANNA ANNA ja kun annoin kortin sille, Otso vei sen lastenohjaajalle joka on myös Elina. Ja Otso osaa nyökyttää päätä ja kieputtaa, joten sen kanssa voi keskustella vaikka ruokapöydässä etä otatko vielä tai haluatko tätä?

Tänään Otso kävi illalla iskän kanssa katsomassa taikuriesitystä kirjastossa. Miulla on ollu nimittäin tällä viikolla kolmena iltana joku kokous!! Huh! Meidän lukutoukkaa oli kuitenkin kiinnostanut kirjat taikuria enemmän. Tuonne se aina lastennurkkaan juoksee kun mennään kirjastoon ja alkaa lukea.





Huomenna ohjelmassa muskari jonka mie ekaa kertaa vedän. Hui :) Ja illalla tulee ämmi, sitä on odotettu varmaan puolin ja toisin :)