sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulukuulumiset!

Tässäpä meidän joulukuulumiset kuvavoittoisena, sillä nukkumaan pitää joutua. Ollaan oltu ihan lomarytmissä, Otsokin on nukkunut monena aamuna kymmeneen! Mutta huomenna asiaan tulee muutos, kun iskän pitää olla jo kello 8 hammaslääkärissä ja meidän kello 9 neuvolassa. Muut perheestä ovatkin jo untenmailla, mutta mie ajattelin pläsäyttää teille vielä muutamat kuvat maanantaiaamun (?) iloksi.

Heti alkuun meidän tämänvuotinen joulukorttikuva. Sata korttia omin kätösin askartelin, jos joku blogin lukijoista ei sellaista kuitenkaan saanut, niin tässäpä teillekin pikkutonttu esittelyssä.


Tiistaina ehdittiinkin paljon. Nyt olemme virallisesti tontin omistajia. Kittilän keskustann kupeessa Hillapolulla sijaitsevalta tontiltamme puuttuu enää talo :) Ehkä jo ensi jouluna tanssitaan kuusen ympärillä sellaisessa...
Otso ei pässyt kaupantakotilaisuuteen mukaan vaan nukkui päiväuniaan ja heräsi Nina-hoitajan ollessa täällä. Pian siitä sitten lähdettiinkin kohti Muoniota. Ja vähän liian vauhdikkaasti, sillä vaikka olin itseäni monta kertaa muistuttanut, että käy Valintatalossa matkalla hakemassa Ämmin & Äijän pakettilähetys, niin sinne se jäi ja Muoniossa muistettiin! Huh. Onneksi Malla-täti oli vielä aatonaattona käymässä Kittilässä ja varasuunnitelmakin oli, kuinka paketti Kätkäsuvantoon saadaan.

Tässä vielä kuvat maanantai-illalta kotoa, kun innostuin leipomaan suklaamuffinsseja ja Otso tuli tietenkin auttamaan, vaikka oli jo yöpuvussa nukkumaan käymässä.




Mummukkolassa olikin tällä kertaa jouluMÄNTY, jonka juurella Otso-tonttu istuskelee. Mukana uusi traktori. Sai sen minun työkaverilta, jonka luona menomatkalla vierailimme.


Äitin joulupojat :)


Otso jouluaterioi.


Tonttuserkut Lumi ja Lenni, joiden kanssa Otsolla sujuivat leikit aika kivasti, ja Lumi & Lennikin ottivat pikku-Otson ihanasti huomioon. Lumi varsinkin halaili Otsoa ja sanoi "Otso on ihana, minä haluan meillekin Otson" ja Lennikin antoi Otson lainailla lelujaan.


Otso pukin sylissä, kauaa ei kyllä viihtynyt, mutta edes kuvanoton verran :)


Pukki yritää ojentaa Otsolle lahjaa, mutta Otsoa pelottaa...


Sisältö kuitenkin kiinnosti: REKKA!


Miika oli onnellinen saamastaan kahvipannusta ja kuvautti itsensä pannun kyljessä.


Äiskän ja Otson lahjasaalista, rekkamies on jo jossain ajelemassa rekallaan.


Otso lohikäärme-yöpuvussaan. Otso on löytänyt myös kielensä, tällaisen ilmeen saa kun kysyy, "Missä Otson kieli on?"


Tänään sitten ennen lähtöä tuhottiin hieno piparkakkutalo. NAM!

maanantai 21. joulukuuta 2009

Loma!!!

Nyt on sitten loma alkanut, joululoma ja vieläpä koko perheellä. Iskä oli vielä tänään tekemässä lehteä, mutta me Otson kanssa jo lomailtiin. Otsokin tajusi mitä lomailu on ja heräsi vasta kello 9.30. Minäkään en jaksanut nukkua niin pitkään, nousin joskus 9.15 ja pian makkarista kuuluikin pirteä "TÄÄÄÄÄÄ!" Alkaa houkuttaa ajatus äitiyslomasta, joka alkaakin 6.2. Ihanat rauhalliset aamut ovat taas totta (ehkä?). Tänääkin kello oli varmaan lopulta 11 ennekuin olimme molemmat vatteissa, hampaat pesty ja aamupala syöty. Luettiin aamulla monta kirjaa ja syliteltiin. Ihanaa.

Tähän väliin spesiaalina ämmille tarkoitettu video. Minulla on Otsolle sellainen kuukautiskuvakirja (olen tainnu selittääkin) johon otan Otsosta joka kuun 30. päivä kuvan. Nelikuukautiskuvassa Otso istuu ämmin sylissä ja sen kuvan Otso käy aina etsimässä kansiosta. Se on ihan sen lemppari. Tänään nappasin sen sitten videolle :)



Aamupäivällä käytiin vähän ulkoilemassa ja palauttamassa lainavaatteita, sitten kotiin syömään ja päiväunille. Pottailu ei tänään onnistunut, Otso oli jo liian väsynyt.
Päiväunien jälkeen lähdettiin Sannan, Nuutin ja Nooan luo kun heidän isukki oli töissä sanomassa lentokoneille "saapi tulla" ja "saapi mennä" (2v. Nuutin versio siitä, mitä lennonjohtaja-isä tekee työkseen) Siellä on aina tosi kivaa ja piristävää käydä. Nuutilla ja Nooalla on suunnilleen sama ikäero kuin Otsolle ja Borikselle tulee. Otsosta on aina kivaa kun pääsee uuteen paikkaan uusien lelujen äärelle. Mie olen niin hyvin onnistunut hillitsemään kulutusta, että Otsolle ei montaa lelua ole tullut ostettua. Synttärilahjaksi sai aika läjän uusia ja kyllä omatkin lelut kiinnostaa. Kirjastoreissuista Otso tykkää ja sieltä on hauska lainata aina uutta lukemista. Mietin vaan että joku lentokone tai traktori/rekka voisi olla aika hitti, niillä se tykkää leikkiä. Mutta toisaalta hyvä kun ei ole kaikkia leluja kotona niin on uutuudenviehätys muualla. Mie en ole ostanut Otsolle yhtään joululahjaakaan, aattelen että se kuitenkin saa muilta ja on niin pieni että häkeltyy vaan jos saa kerralla kauheasti. Joskus sitten joulun ja synttäreiden välillä ostaa vaikka jonkun jos tulee mieluinen vastaan.

Lähdettiin sitten vielä Sannan ja poikien kanssa käymään päiväkodin pihalla leikkimässä. Otso laski isosta liukumäestä, Nuutti työnsi Otsoa kelkalla ja veturillakin leikittiin. Kiva lomapäivä!





Huomenna lähdetään illalla Kätkäsuvantoon mummulaan joulua viettämään.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

TADAA, täällä taas!

Täytyypäs taas vähän naputella meidän Otsonin kuulumisia tänne kun isovanhemmat ovat jo kaipailleet. Mihin se äiskän aika lienee mennytkään, ainakin joulukorttiprojektiin. Ja kovin ovat vähäisiä ja myöhäisiä tietokonetunnit, Otson kanssa tähän huoneeseen ei kannata tulla ettei käy niin kuin tänään kun kirjoitin eskareille todistuksia. Insinööri Otso tuli ja sammutti koneen ja pufffff, sinne hävisi äiskän hienot arvioinnit.

Otso on kunnostautunut muillakin osa-alueilla kuin tietokoneen sammuttamisessa. Ja ihan mahtavissakin jutuissa. Pottailua harrstetaan, hoidossa tekee joka päivä pissan pottaan ja viikonloppuisin kotonakin aina ruuan jälkeen ennen päiväunia. Tänäänki pottaa ilmestyi jättikakka ja pissat päälle. Jeeeee, hyvä Otsooooo! Muulloin kun tuona ajankohtana tulokset ovat olleet hieman kehnompia ja pissoja kuivataan milloin mistäkin.

Otso osaa jo paljon sanoja! Monia sanoa ja useita tunnistaa. Otson sanavarastoa tässä:
-äiti
-tä(h)ti
-iikka (=tutti)
-ats (=auts)
-ihaha (=heppa)
-hauvau (=koira)
-ekka (=rekka)

Ja sitten se ossaa näyttää kirjoista tosi paljon kaikkia eläimiä, leluja, sytyttää valot jos pyytää, tuomaan tavaroita, ruokailussa tapana on aina lopuksi sanoa että "syötkö vielä?" Jos Otso pudistaa päätään niin sanon "ota ruokalappu pois" ja Otso ottaa. Senkin tietää kun sanotaan että mennäänkö kylpyyn niin Otso taapertaa ammeen luo ja ja "missä on Otson hammasharja?" niin käsi osoittaa oikeaan paikkaan. Kaikenlaista! Mahtavaa!

Otso muutenkin tykkää kirjoista. Tosi usein hoitopäivän jälkeen ollaan sohvalla sylikkäin ja katsellaan kirjoja ja opetellaan sanoja. Monesti Otso lukea pälpättää kirjoja itsekseenkin ääneen.

Tässä kuva ja video Otson kylpysessiosta lähipäiviltä.




Otso ja iskän polttarilasit


Yks päivä käytiin Odessiuivin kanssa kaupassa. Annoin Otsolle ekaa kertaa pikkukärryt ja itse otin korin. Kaikki alkoi mainiosti ja Otso uskoi tosi hyvin aina kun sanoin että ei saa ottaa. Mutta sitten laitoin kärryyn pillimehuja. Otso ei ole saanu sellasita kuin pari kertaa elämässään, mutta tajusi ilmeisesti heti mistä on kyse. Alkoi nimittäin vaatia sitä heti juotavaksi jämäkällä ÄITI ÄITI ÄITI huudolla. En suostunut ja sanoin, että se pitää ensin maksaa. Niinpä Otso alkoi raivota ja minun piti raahata kassalle mahani kanssa Otson kärryt, oma kori ja huutava lapsi. Sain myötmielisiä katseita ja olin ihan hikinen kun olin selviytynyt kassahommista. Otso rauhoittui kun sai mehunsa, mutta ensin se kyllä maksettiin. Ei saanu poika periksi. Illalla käytiin vielä lasten joululauluissa kirkossa. Hikinen reissu oli sekin kun rattaiden kanssa sinne kävelin ja tietenkin myös pois, kirkossa juoksin Otson perässä. Aamu oli vielä alkanut ihanasti kun nukuin pommiin. Lähdetään yleensä 7.30 ja 7.40 heräsin kun työkaveri soitti. No, 7.50 olin jo lähtövalmiudessa, mutta ei niitä ihanimpia aamuja tuollaiset.

Tänään on tasan kolme kuukautta Boriksen arvioituun saapumisaikaan. Viimeinen kolmannes on alkanut!

Boris


Joulutorttuiltapalajälkkäri


Lusikkatemppu oli tämän illan hittikeksintö, sitä oli hauska liikutella suulla ylös-alas

tiistai 1. joulukuuta 2009

Viikonloppukuulumisia

Näin on vietetty mukava viikonloppu ämmin kanssa ja arkeenkin palattu. Otsolle on alkanut kovasti ilmaantua omaa tahtoa. Mutta silti se on aika suloisessa iässä. Kauheesti muistaa kaikkea ja oppii muistamaan jo muutamasta kerrasta. En muista olenki kertonut, mutta yksi huono esimerkki tästä on seuraava: Kun kävimme syyslomalla Lappeenrannassa lentokoneella, mietin että mihin laitan Otson tutin siksi aikaa kun se ei sitä tarttee. Kassiin, joka oli jaloissa, oli hankala kumartua. Taskuun sitä ei saanut kun istui turvavöissä. Istuimen tasku oli likainen. Niinpä keksi mielestäni hyvän idean ja laitoin sen kaula-aukosta paitani sisään.
Hyvä idea muuten, mutta Otso oppi sillä lentomatkalla, että tutti löytyy äidin paidan sisältä kun kaula-aukosta kaivaa. Siitä reissusta on jo yli kuukausi, mutta vieläkin se etdii tuttia usein sieltä. Vieraat ihmettelevät kun Otso alkaa kaivella jotain kaula-aukon sisältä :D

No mutta, nyt taidan jatkaa muita hommia, laitan tähän teille muutamia kuvia ja videoita viikonlopulta.

Ode ja ämmi musisoi


Otso ja Ämmi matkalla puistoon


Keinuminen oli kivaa!!!


Maanantaina Otso täytti 1v. 4kk! Odessiivi-ablatiivi kävi isukin kanssa kaupassa ja halusi kuulemma ostaa tuollaisen jättimäisen hedelmän jonka nimi oli pomelotti, pomelomeloni tai hunajapomelo. Iskä ei enää muista. Tällaisia ilmeitä meidän sankarilta saatiin.



Hammasesittely