torstai 26. marraskuuta 2009

Minä ITTE!

Tässäpä taas videontynkää siitä, miten ruokailut parhaiten sujuvat. Minä ITTE haluaa syödä.



Otso jatkaa vauhdikkaita kiipeilyharjoituksiaan ja välillä meno meinaa olla turhankin uhkarohkeaa. Luotto on kova, että joku ottaa kiinni kun sohvalta heittäytyy maata kohti. Hui.

Yöt ovat menneet välillä vähän kehnosti. Viime yö oli parempi, ei tarvinnut antaa maitoa kesken yön eikä ottaa poitsua viereen. Yleensä näistä pitää tehdä ainakin jompikumpi. Joskus menee kaksikin pulloa maitoa ja sitten tietää, mikä kolmas herätys on: poika on ihan pissasta märkä ja pitää vaihtaa keskellä yötä vaippa, yöpuku ja lakanat :/ Jospa ne yöt tästä taas pian kohenisivat.

Pikku Boris uida polskuttelee mahassa. Hauskan tuntuisia potkuja. Maha on jo aika iso, vaikkei siltä tunnukaan. Peilin edessä kyllä näyttää.

Huomista on odotettu: Ämmi tulee tänne kylään viikonlopuksi! Onpa vain kivaa!!!

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Taaperoikä saavutettu

Jesjes, taas on taapereettu edellisestä pikapäivityksestä melkein kaksi viikkoa, hui! Kaikkea en edes yritän raportoida, mutta jotain kohokohtia :D

Otsosta on tosiaankin tullut TAAPERO kaikessa suhteessa. Neliveto on vaihtunut tyystiin kaksivetoiseen tyyliin ja aika kovaakin jo mennään. Ihme kyllä, mitään suurempia vahinkoja ei ole sattunut, välillä tietysti tömps pyllylleen ja hups käsien varaan eteen nurin. Otso on myös ihan mahdoton kiipelijä, keittiön tuolit pitää muistaa aina laittaa pöydän alle, muuten marakatti keikkuu niiden päälle ja päällä.

Otsolla on selkeästi päristelyn lisäksi myös naisellisia taipumuksia. Ainakin hänen suosikkilelunsa on äitin soittorasia, joka on täynnä koruja. Niitä se sitten aina sovittelee kaulaansa :) Ja leikkikeittö, jos sellainen jostain kyläpaikasta sattuu löytymään, on varma hitti.

Otso on oppinut paljon sanoja. Osaa näyttää kirjasta jo esim. eläimiä. Ja joitain sanoakin, kana on kottakottakotta ja hevonen ihahaa.

Otso on tahnyt jo ekan kakan pottaan ja pari pissaakin :) Potta kuuluu nykyisin meidän olohuoneen kalustukseen. Jos vaippa on kuiva monen tunnin jälkeen, sitten pidetään pottasessio. Se menee suunnilleen niin, että Otso istuu potalle kun sille sanoo että istupa potalle, mutta istuupi siinä ehkä 15 s. ja nousee ylös. Sitten pitää vain sanoa, että ei tullut mitään, istu uudestaan ja sitten se istuu. Leleuilla ja kirjoilla Odessiivin saa vähän pitempään pysymään aloillaan ja joskus pisu sitten lirahtaa pottaan. Tietysti kauheat taputukset ja tuuletukset perään :D

Otsosta on tullut oikea äidin pikku apuri. Kun käymme kaupassa, kaikki ostokset pitää antaa ensin Otsolle, joka tarkastaa ne ja siirtää sitten kärryyn. Ja kassalla Otso latoo ostoksia apuna hihnalle. Kirjastossakin käymme yhdessä ja sielläkin Ode on tomerana. Osaa viedä kirjat palautustiskille ja myös lainata. Söpön näköistä kun se taapertaa kohti lainaustiskiä kirja toisessa ja kortti toisessa kädessä.

Torstaina ja perjantaina kävimme lasten oikeuksien päivään liittyneessä konsertissa, Pentti Rasinkangas & Ohilyönti. Perjantaina Otso oli siellä koululaisten kanssa kun hoitajan lapsi oli sairastunut, enkä viitsinyt viedä Otsoa 3 tunnin takia sijaishoitoon. Otso meinasi varastaa shown, mutta osasi olla ihan ihmisiksi ja jopa taputtaa oikeissa kohdissa.

Perjantaina maalasimme ekaa kertaa vesiväreillä. Eniten Otsoa kiinnosti pensselin uittaminen vesikupissa ja myös likaveden juominen. Yritin saada maalailua videolle, mutta se kuten kaiken muunkin kuvaaminen on nykyisin aika haastavaa...







Perjantai-iltana käytiin moikkaamassa äitin pikkuserkkua Piiaa Levillä ja onko se sitten Otson pikkupikkuserkku Rasmus. Käytiin pulkkailemassa ja stigailemassa Levin lastenmaassa, joulutorilla ja istuttiin iltaa mökissäkin. Otso ei kyllä istunut vaan kiipeili lehtikoriin ja sohvalle. Yksikään yhteiskuva vauhtikaksikosta ei onnistunut, niin vauhdikasta meno oli. Stigailusta sentään muutama (mukana myös Rasmuksen isukki)

YLÖS


ja ALAS


Lauantaiaamuna suunnattiin mummu-ukkolaan juhlimaan 60v. ukkoa. Siellä olikin vilinää, vilskettä, helinää ja helskettä kun serkusparven lisäksi paikalla oli liuta muitakin juhlijoita. Tässä muutama kuva viikonlopulta ja sitten tämä mamma painelee nukkumaan!

Väsynyt Otso väsyneen tädin sylissä, päiväunille menossa.


Äiti ja Boris


Iskä ja Otso


Mummu-ukkola, pihalla ukon ja Veli-sedän tekemä jääkirkko


Otson serkkukaksoset Tuomas ja Matias "nuorisovankilassa", jossa Otso ei pysynyt vaan lähti kiipeämään kaltereita pitkin kohti vapautta ja turvallisuussyistä piti vapauttaa sieltä vartijoiden toimesta.

tiistai 10. marraskuuta 2009

Ilme

Tällä kertaa ei tule muuta kuin pieni videonpätkä, jossa Otso esittelee hauskaa silmiensiristysilmettä. Täällä kaikki hyvin, Otsokin sai maanantaina sikapiikin eikä tullu onneksi mitään oireita.




Pikku-Boriksellakin näyttäisi olevan kaikki hyvin. Viikko sitten maanantaina vilkutteli meille ultrassa Rovaniemellä ja eilen käytiin neuvolassa Kittilässä kuuntelemassa wumbawumba-sydänääniä.

Otso on oppinut taas paljon uusia sanoja, ei niinkään sanomaan mutta näyttämään. Aika mukavassa iässsä meidän taapertava papupata nyt on. Ämmi tulee meitä 1,5 viikon päästä moikkaamaan tänne pohjoiseen :)

---

JA KORJATAAN... Ämmi tule siis 2,5 viikon päästä! Mutta kyllä me jaksetaan odottaa :) Puolentoista viikon päästä juhlitaan ukkoa!

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

isäinpäivän meininkiä

Isänpäivä alkoi rauhallisissa merkeissä. Otso heräsi pinnasängyssään ensimmäisenä. Yritimmme vihjailla pojalle, että olisi jatkanut unia isän ja äidin vieressä, mutta niin vain Otso haki tyypilliseen tapaansa ikkunalaudalta meille silmälasit. Otson vaipassa kärysi lisäksi tuoreet aamuschaisset. Isänpäivän kunniaksi äiti nousi (vaihteeksi) tekemään aamutoimenpiteitä. Otso kantoi sänkyyn hienon kortin ja lahjan :)
Olimme päättäneet, että isänpäiväkakkua ei ruveta suotta tekemään. Sen sijaan leivoimme yhdessä pullaa. Otsokin kaulitsi ja taputteli oman näkemyksensä pullasta, ihan komia tuli. Pullaa ei kuitenkaan ehditty jäädä maistelemaan, sillä päätimme osallistua perhejumalanpalvelukseen, joka järjestettiin seurakuntakodilla. Ulkona odotti mitä parhain keli - lumisade!! Kaikki kyläläiset eivät ilmeisesti olleet samaa mieltä, koska Narikalla ei autojen lisäksi näkynyt kuin yksi jalankulkijaporukka - nekin perhetuttuja Kivitieltä.
Otso käyttäytyi uskomattoman hienosti koko jumalanpalveluksen ajan. Yli puoleen väliin Otso vain olla möllötti sylissä. Lopussa poika isketti takana istuneita tyttöjä ja kävi konttailemassa salissa. Konttailu oli kuitenkin erittäin hillittyä, ja Otso palasi pian vanhempiensa tykö. Otso osoitti mielenkiintoa myös virsikirjaa kohtaan. Hetken selailtuaan, Otso alkoi nuolla sormiaan, että sivut aukeaisivat paremmin - mistä lie oppinut!!
Tilaisuuden toimitti nohevasti Kittilän kesäteologi. Kanttoriakaan ei tarvittu, sillä hän hoiti mallikkaasti sekä puhumisen että soittamisen.
Lopuksi juotiin kahvit ja saatiinhan me sitä isänpäiväkakkuakin...
Illalla otettiin vielä muutamat kuvat Otson iltatouhuista.
Otsoa on pikkuhiljaa totutettu pottaan, mutta ei siitä vielä ole kovin isoa numeroa tehty. Kaisa huutelee itse asiassa juuri tällä hetkellä olkkarissa, että "se oli niin lähellä!!" Pottaan osui istumisharjoituksen tuloksena ehkä puoli desiä pissaa, joten siitä se pikku hiljaa lähtee.

T. Miikaisä









sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kävelyharjoituksia, vierailuja ja jumppaa!

Ollaan oltu Otson kanssa viikonloppu kahdestaan kun iskä lähti Veli-sedän kanssa pilkille Norjaan. Tai ei meidän onneksi ihan kahdestaan ole tarvinnut koko viikonloppua olla. Perjantaina käytiin hoitopäivän jälkeen Kaapon ja Miskan luona leikkimässä. Lauantaina aamupäivästä ulkoilimme Sannan, Nuutin ja Nooan kanssa ja menimme vielä heillekin hetkeksi. Päiväunien jälkeen kävimme moikkaamassa Ullaa ja vielä iltakävelylle Elina-kummin luo, joka oli palannut parin viikon Floridan reissulta. Tänään Sanna k'vi sitten poikien kanssa täällä. Aamu oli ihanan rento. Vaikka Otso heräsikin tuttuun aikaan puoli kahdeksan aikaan niin viihtyi hyvin leikkien lattialla ja sain vielä hetken makoilla ja lukea lehteä. Ei sitten ehditty ollenkaan ulos aamupäivällä ennen vieraita ja äsken tajusin ettei ollakaan oltu koko päivään ulkona! Pitäsköhän sitä käydä joku kävelylenkki heittämässä vielä.

Otso on kehittynyt taitavaksi kävelijäksi. Nyt se kyllä kävelee suurimman osan liikkumisestaan. Hauskan näköistä kun sillä on kädet ylhäällä ja meno on hieman vaappuvaa. Mutta Otso on onneksi aika varovainen eikä lainkaan onnettomuusaltis. Pieni kuhmunpoikanen on otsassa, mutta sekin tuli ulkona kun pää kopsahti leikkitelineeseen. Ulkovaatteet päällä ja talvikengät jalassa on vielä vähän hankalaa kävellä.

Eilen Otso oppi söpön tempun. Miulla ei ole siitä vaan kuvaa vielä muuta kuin sellainen, jossa Otso on hieman säädyttömässä asussa (toisin sanoen asua ei ole lainkaan) Otso asettuu kuitenkin konttausasentoon, keskittyy ja nostaa toiselta puolelta käden ja jalan ilmaan. Todella taitavaa :) Hupaisan näköistä.

Otson unien aikaan olen tehnyt valokuvaprojeksteja. Nyt on taas kuvat kesäkuun puoleen väliin asti albumissa ja siitä eteenpäin tilauksessa. Jes! Ja totesin vanhoja kuvia kattoessa että Otson ulkonäkö ei ole kyllä paljon muuttunut siitä kun oli 2,5 kk :)

Tässäpä pari kuvaa perjantailta kun Odessiivi täytti 1v 3kk




Ja tässä vielä yksi viikon vanha, jossa Otso esittelee markkinatuliaisia Lappeenrannasta (varasti rinkelipalan äidiltä ja tepasteli karkuun)