maanantai 26. lokakuuta 2009

Lomakuulumisia

No niin, syysloma on takana ja mukava loma olikin. Lensimme Otson kanssa viikko sitten perjantaina Helsinkiin, josta sitten ämmi nappasi meidät auton kyytiin. Perjantai oli minulla ihan kauhea pahoinvointipäivä, 4 oksennusta ja kauhea päänsärky, onneksi se iltaa kohden sen verran helpotti että sain rinkan pikapakattua ja päästiin matkaan.

Matkat menivät Otson kanssa melko hyvin. Haasteita tarjosi lentokoneessa saada pysymään Otso edes melkein paikoillaan. Kovin kauaa se ei jaksa vielä yhdestä asiasta innostua. Ikkunan aukeava ja sulkeava luukku kinnosti aina vajaat 10 minuuttia, välillä piilotin tuttia paperiseen (oksennus)pussiin ja Otso etsi sen aina sieltä, välillä luettiin, laulettiin, tietysti myös joka lennolla kakattiin ja käytiin minivessassa pyllypesulla. Onneksi vasta paluulennolla Otso keksi alkaa repiä istuinten paperia päänsuojuksia... Niin ja rusinoilla ainakin sai pojan hetkeksi rauhoitettua. Mutta reissu oli kyllä tämän arvoinen.

Lappeenrannassa Otso otti kävelyhgarjoituksissaan ison askeleen eteenpäin. Nyt on vähän sillä ja rajalla että käveleekö Otso enemmän vai konttaako... ehkä kuitenkin konttaa. Ainakin aina kun on kiire. Mutta on alkanut jo itse vapaaehtoisestikin liikkua kävelemällä eikä aina houkuttelemalla. Ja jos pyllähtää, nousee usein takaisin pystyyn ja jatkaa vaappumista :)

Tässä vähän tyylinäytettä. Laatu on vähän huono kun oli sen verran hämärää, mutta tyylin näkee :)



Mitäs muuta... No sitten me nähtiin kavereita. Käytiin moikkailemassa mm. tyttökaveri Lilliä ja Elsa-vauvaa. Meilläkin kävi vieraita.

Otso ja Lilli vauhdissa, ei niistä meinannu saada kuvaa ollenkaan...


Käväistiin yhtenä sadepäivänä paikallisessa avoimessa päiväkodissa leikkimässä.
Otso läysi sieltäkin leikkikeittiön. Se on ihan hurmiossa siihen, niin oli ollu päiväkodissakin kun oli siellä sijaishoidossa. Meidän pieni keittiömestari.


Lappeenrannan puistoissakin leikittiin. Ilmat olivat välillä vähän räntäsateiset, mutta eipä se Otsoa haitannut. Niin ja sattuipa Lappeenrannassa olemaan syysmarkkinatkin vierailumme aikaan, niillä tietenkin poikettiin ja kotiin palattiin markkinarinkelit, Jussi-paita ja hyrrä mukana :)





Ämmi ja äijä saivat nauttia Otson seurasta. Ja oli varmaan mukavaa kaikista!
Tässä kävelyharjoituksia...

Äijän luota...


...ämmin luokse


Ja sitten vähän ämmin kanssa shoppailtiin. Otso sai onneksi jäädä kotin äijän kanssa, Otso ei oikein moisia hommia ymmärrä. Ämmi osti Otsolle ihanan talvihaalarin ja siihen sopivan pipon, rukkaset, fleecekerraston ja toisenkin pipon. Lindexiltäkin käytiin vähän hakemassa 92 koon vaatteita, varsinkin housuja kun kaikki miun suosikkihousut ovat jääneet pieneksi ja niitä sai Lindexiltä. Nyt on taas ihania pehmoisia plyysihousuja muutamissa väreissä. Talvipuku oli kyllä huippujuttu, sille tulee täällä käyttöä. Loppusuoralle pääsi oranssi-harmaa puku ja tämä sinininen, mutta mie tykkään jotenkin pukea äitin pikku Otso-vauvan siniseen, sopii hyvin sen sinisilmiinkin. Otsosta on nykyään yhä hankalampi sada kuvia kun se on niin liikkuva... nytkin tärähti kun yritin. Tai sitten Otso hyökkää ja nappaa kameran käteensä. Tässä nyt kuitenkin vähän Otson talvilookia :D





Kävin myös shoppailemassa kirpparilla... marimekon t-paitoja ensi kesäksi 1-2 euroa kappale, tonttupuku 2,5 euroa ja pari lakkia. Kivoja löytöjä. Kirppari täällä Kittilässäkin saisi olla!

Viikonloppuna ja tänäänkin ollaan kyläilty ja herkuteltu ahkerasti Kittilässä. On ollu nimppareita, synttäreitä ja muuten vain kyläilyjä. Kivaa kun tuntuu että on taas paremmassa kunnossa nioin jaksaa ajatella sosiaalista elämääkin.

maanantai 12. lokakuuta 2009

Vieraita ja juhlaa!

Viime viikon loppuosa meni kaikenlaisissa hommissa. Torstaina oli heti töiden jälkeen koulutus, joten iskä haki Otson hoidosta. Perjantai-iltana lähetin isukin kauppaan ja sen reissun jälkeen tein meille pizzaa ja pakastimeen Otsolle reilun satsin kahdesorttista ruokaa, joita on sieltä sitten kätevä ottaa ja lämmittää. Onneksi se syö nykyään kaikkea, mielellään ja paljon. Ja kakkupohjan tein sunnuntain kemuihin. Suosikkiohje johon tulee kuumaa vettä, onnistuu aina paitsi kerran kesällä, mutta siitä syytän vuokaa.

Lauantaina mie lähdin käymään ostosreissulla Haaparannan Ikeassa ja muissa kaupoissa. Kovin ihmeellistä ostettavaa ei ollut, mutta aika kului hyvin nopeasti ja oli piristävää! Hieman menoa haittasi se, että oksensin taas aamulla aamupalat kotona lähtiessä ja Ikean ihanat köttbullarit sitten sinne vessaan. Tyhjällä vatsalla kauppoja valloittamaan... Örgh. Milloin tämä loppuu. Onkohan siellä masussa taas poika oksettamassa?

Ostin Odessiiville nimpparilahjaksi pienen sinisen tuolin. Poitsu sai myös uuden lelulaatikon ja talvirukkaset. Ostin meille myös rikkaimurin, jospa sillä tulisi aina otettua keittiössä Otson jätökset lattialta kun tuntuu ettei jaksa aina isoa imuria kaivaa joka aterian jälkeen esille. Iskä oli päivän Otson kanssa, olivat mm. syöneet ja leikkineet pahvilaatikolla. Näin kuului ainakin iltaraportti.



Isukki lähti iltasella pilkkireissulle ja Otso siirtyi Ullan huomaan. Nukkumaanmenon aikoihin Omppu-kummi saapui Artonsa kanssa tänne syysloman viettoon ja mie tulin kymmenen aikaan kotiin. Pääsin iltapalapöytään, jossa oli ihanaa piirakkaa ja teetä. Ei hassumpi päivä.

Sunnuntai oli iskän ja Otson juhlapäivä. Kumpikaan ei ehkä tiennyt sitä vielä aamulla. Iskälle juhlat koittivat hieman ennen puoltapäivää, kun pilkkiin tarttui ennätyssiika. Yli kahen kilon siika!!! Tässä siitä kuva :) Aikamoinen jötikkä.



Ja juttua reissusta on täällä!

Otsolla juhlapäivä (nimipäivä) alkoi heti aamusta, mutta eipä se sitä tajunnut. Käytiin ulkoilemassa ja kun saatiin Otso unille, alettiin Ompun kanssa leipoa ja valmistella lastenjuhlia. Puoli viiden aikaan alkoi tupa täyttyä äideistä ja lapsista. Otso kiljui posket punaisena ja tykkäsi menosta (sekä herkuista)







Nyt on sitten taas alkanu uusi viikko ja hyvin on alkanu. Päästiin nyt illalla Miikan kanssa kahestaan saunan ja sillä aikaa lapsenhoitopalvelu Omppu & Arto syöttivät Otsolle iltapalan, kylvettivät ja nukuttivat. Oujee :) Nyt odotellaan että ne tulevat saunasta, jos sitä sitten vaikka iltateen lomassa jonkun lautapelin pelaisi.

Tänään tuli ämmiltäkin paketti postissa. Söpö nallehattu. Sovitettiin sitä, Otsokin piti lakista ja yritti laittaa sitä itsekin päähän, mutta enemmän kiinnosti suosikkikaappi, kattilat. Sille kaapille Otsolla on lupa mennä :)

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Talvi tuli!

Kyllä ne meteorologit vaan asiansa osaa...ainakin tänään. Lumimyräkkää luvattiin ja lumimyräkkä tuli. Miika onneksi vaihtoi autoon talvirenkaat sunnuntaina ja osasin henkisesti valmistautua pyryyn. Aamulla oli vielä aivan lumetonta ja kirkasta ja aivan kuten ennusteessa luvattiin, kymmenen aikaan sade alkoi. Nyt meillä onkin sitten talvi. Piti lähteä jo Otsolle lainaamaan talvihaalaria kun ajateltiin ostaa sellainen syyslomalta Lappeenrannasta. Mutta Severin vaatteet pelastivat jälleen, nyt Otso voi ulkoilla nämä puolitoista viikkoa Severin viimevuotisessa haalarissa.

Otso nukkui sunnuntain kunniaksi päiväunet ulkona.


Iskä ahkeroi


Meille ei mitään ihmeempiä kuulu. Pojat olivat viikonlopun mummulassa, kun Kittilässä järjestettiin Staalon teatterifestit ja mie juoksin niissä esityksissä. Hyvin niillä oli menny ja mieki sain levättyä ja rentouduttua. Oli vain mahtavia esityksiä. Varsinkin Ilari Johanssonin stand up -show. Sunnuntaina oli Staalon teatteriryhmän esitys. Olin siinä ryhmässä itse mukana kevään ja alkusyksyn. Oli kuitenkin pakko jäädä siitä ryhmästä pois raskauspahoinvoinnin takia ja siksi, kun olin niin väsynyt. Se oli ehdottoman oikea ratkaisu, mutta hetken oli mielessä kun sinne meni ja yleisöäkin virtasi paikalle, että voisin olla lavalla mukana. Esitys oli tosi hauska ja hyvä, erittäin suuri nautinto oli olla myös katsomon puolella.

Maanantaina kävin sitten OAJ:n retkellä Muoniossa jälleen kulttuuria ja hyvää ruokaa nauttimassa. Tiistaina oli sitten iskän vuoro viettää vapaailtaa. Käytiin Otson kanssa myös kirpparilla, josta tarttui mukaan maatilalelu, josta kuuluu musiikkia ja vilkkuu valoja. Siitäkö Otso tykkää. Siihen pitää tunkea eläinpalikoita ja sitten musiikki soi. Videolla Otso tanssii, tosin hieman jäyhästi, musiikin tahtiin. Tässäpä pari muutakin videota ja loppuun vielä lumikuvia tältä päivältä. Iskä osti kameraan jonkun uuden objektiivin jolla saa tuollaisia kuvia.