torstai 23. heinäkuuta 2009

Lomailua

Olisko taas päivityksen aika. Otson Omppu-kummi tuli kylään ja jätin ne keskenään leikkimään jotta ehdin vähän naputella kuulumisia isille ja muillekin :) ´

Keskiviikkoaamuna yli viikko sitten suunnattiin siis Joensuuhun. Siellä oli meidän vuonna 2000 aloittaneiden luokanopeopiskelijoiden kesätapaaminen ja juuri minun ryhmän. Ajomatka meni hyvin kun olin saanut värvättyä takapenkille Otsolle viihdyttäjän. Yöpaikka meille tarjoutui taas Joensuun vierestä Ylämyllyltä, jossa yksi kurssikavereistani, Heli, asui. Myös hän sai esikoisensa viime kesänä, joten yhteistä puhuttavaa riitti... vauvoista tietenkin :)

Heli jätti Essinsä isän kanssa kotiin, mutta Otso vanha reissumies lähti mukaan. Kovin hyvällä tuulella jaksoi ollakin, mutta olihan siinä tietenkin vahtimista. Oli aivan ihanaa nähdä opiskelukavereita, joista puolet oli päässyt paikalle. Kauhean erilaisia kouluja työpaikkoinamme on, mutta samanlaisiakin kokemuksia oli. Vaikka opiskeluajasta on kohta jo kymmenen vuotta, tuntui ettei aikaa ole kulunut yhtään. Heti kun näki tutut naamat, pääsi opiskeluajan fiilikseen. Vitsit opiskeluaika oli kivaa! Joensuussakin oli mukava käydä, nähdä tuttuja paikkoja. Miusta oli aikanaan niin haikeaa kun opiskeluaika loppui :( Mutta on se elämä nytkin ihan mukavaa.

Tapaamisessa meillä oli mm. olympialaiset, joiden yksi laji oli potkulautailu. Tässä tyylinäytteitä.


Ompun Arto lupautui illalla olemaan Otson kanssa. Niinpä kuuden aikaan vein sen sinne ja yhdeksältä hain. Pääsin osallistumaan olympilaisiin ja tiesin että Otsolla on hyvä hoitaja. Yhdeksän jälkeen kävin laittamassa Otson nukkumaan ja tulimme vielä Helin kanssa jatkamaan iltaa Singstarin merkeissä kun Helin mies vahti nukkuvia lapsia. Illalla venähti vielä aika myöhään Ylämyllylläkin kun innostuimme vaihtamaan synnytyskokemuksia ym :D

Seuraavaana aamuna kolmaskin opiskelukaveri, joka myös sai esikoisensa viime eksänä, tuli käymään Helillä. Tässäpä rivissä meidän aikaansaannokset:
Heinäkuun puolessa välissä syntynyt Emma, Otso ja kesäkuun alun lapsi Essi.


Sitten tarina, joka kuuluu sarjaan: Maailma on pieni.
Tulomatkalle minulle ei ollut takapenkille Otson viihdyttäjää. Mietin erilaisia vaihtoehtoja, myös sitä että olisin menny junan lähtöaikaan rautatieasemalle huutelemaan, kuka haluaisi Lappeenrantaan. Päätin kuitenkin lähteä rohkeasti ajamaan, ja kävi tuuri! Tien laidassa seisoi söpöön marimekon raitapaitaan pukeutunut poika rinkka selässä. Jarrut pohjaan ja poika kyytiin. Ensin hän kävi etupenkille, mutta ilmoitin että paikka olisi takana nokkamukin ja lelujen vieressä, matkan hinta lapsenvahtipalvelut. Eipä matkalaisella ollut mitään sitä vastaankaan :) Sitten kertoi olevansa Kittilästä!! Uskomatonta! SEuraava kysymys minkä esitti olikin, oletko sie Sirkiän Kaisa? Mie en kyllä sitä poitsua kittiläläiseksi tunnistanut, mutta sen verran pieni pitäjä on, että hänen äitinsä on minun palkanlaskija :) Liftari-Toni tulisitten kyydissä Lappeenranstaan, eikä takapenkiltä kuulunut inahdustakaan. Toni kävi meillä syömässä ja hänet heitettiin kutostien varteen jatkamaan liftaamista kohti Helsinkiä.

Meille tuli puolestaan Helsingistä vieraita. Tuoreehko aviopari Laura & Pärre, jotka olivat lähdössä polkemaan Saimaata ympäri. Miulla oli illalla harmiksi vähän päänsärkyä, joten en voinut täysillä nauttia vieraista. Käytiin kuitenkin kävelyllä hiekkalinnalla.




Perjantaina suunnattiin mökille pyöräretkeläisten lähdettyä matkaan. Olikin ihana mökki-ilma. Mökillä oli "vakioporukka" ja otso nautti ulkoilusta & ihmisvilinästä.
Tässäpä muutamia kuvia:

Sammakoiden tutkimista äitin serkkujen kanssa


Laiturileikkejä äitin huivi päässä, kun oma hattu oli jossain muualla


Konttausareenalla saunan kuistilla


Ja näiden kuvien jälkeen kuten myös Otson perjantaisen käyttäytymisen on vaikea uskoa mitä tapahtui: Illalla Otso alkoi tuntua lämpimältä. Onneksi oli taas mittari ja panadolit mukana. Ennen iltapalaa mittasinkuumeen: 39,99. Kukaan ei ymmärtänyt mistä se oli tullut. Panadol pyllyyn, mutta jostain syystä se ei vaikuttanut yhtään. Aamuyöllä heräsin kun Otso oli tulikuuma ja mittari näyttikin 40,34. Äkkiä uusi puikko sisälle jajohan alkoi hiki virrata. Aaamulla heräsi terve poika, eikä kuume enää noussut. Tosi outo päivän kuumepiikki!

Lauantai nautiskeltiin aurinkoisesta mökkeilystä kuin myös sunnuntai. Sunnuntaina mökki tyhjeni, me lähdimme ekoina kun käytiin matkalla Hannan mökillä. Sieltä löytyi kauppa ja bisnesmies Otso oli onnellinen ja räpelsi kassakonetta varmaan yli puoli tuntia.



Maanantaina oli ohjelmassa Lillin vierailu. Lilli se vain jo taapertaa menemään. Otso oli vähän huonolla tuulella, mutta se oli hauskaa, kun äijä meni portaisiin kaiteen taakse ja haukkui kuin koira :D



Nyt pitäs jos päästä Otson luo, mutta pikarummutuksella vielä jotain.
Tiistain oli kaverin Hannan (mutta toisen kuin edellä) 30 v.-juhlat. Otso jäi ämmille ja äijälle hoitoon. Noista juhlista ei ole kuvia. Kamera oli mukana mutta akku ei. Hauskaa oli! Mölkkyä, herkkuja, soutuvenesekoilua ja saunomista. Illalla
Otso saapui paikalle, iltapesut ja unille. Positiivinen uutinen on, että Otso jn taas alkanut syödä paremmin :D :D :D

Äiti jatkoivielä synttärijuhlintaa kun itkuhälytin valvoi Otsopikkuisen unta.

Aamulla jatkettiin matkaa Kuusankoskelle, jossa asui uudessa hienossa ihanassa talossa opiskelukaveri Milla Emmasa ja Jouninsa kanssa. Tästä vierailusta ehkä tarkemmin seuraavassa päivityksessä, laitetaan nyt kuitenkin pari kuvaa sieltä sekä puistosta tältä päivältä. Heipat!





sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Minä lähden Pohjois-Karjalaan...

Onpa ollut mukavia ja tapahtumarikkaita päiviä. Alkuun pari kuvaa sataman leikkipuistosta, kun olimme siellä viime perjantaina Essi & Lillin kanssa. pariskunnasta ei ole tällä kertaa yhteiskuvaa, kun Lilli kävi niin usein vaipanvaihdossa :)





Lauantaina ämmi ja äijä tulivat siis takaisin. Otso sai tuliaiseksi Puuhapetesukat :D Ä + Ä lähtivät melkein saman tien mökille ja me Otson kanssa minigolfailemaan Maijun & Nessin kanssa. Nessi vei voiton, ei ole minulle vielä tänä kesänä kierrosvoittoa tullut :/ Harjoitukset jatkukoon siis. Tälläkin kertaa tappio oli kirvelevä 3 pistettä. Golfin jälkeen käytiin moikkaamassa Maijun ja Nessin poikia, jotka ovat kyllä koiria. Otso konttaili asunnossa ympäriinsä ja koirat seurasivat. Kaikki liikkuivat samalla tasolla ja välillä annettiin pusuja.





Illalla katsottiin tangofinaalia. Tai katsoin mitä insinööri Sirkiä antoi, joka siis karkasi koko ajan televisiota räpläämään ja laulut muuttuivat välillä lumisateeksi.

Sunnuntaina käytiin aamulla torikirppiksellä ja sitten lähdettiin sadetta uhmaten mökille. Siellä onkin paljon sakkia kun on ämmi, äijä, Kaisan kaksi serkkua vanhempineen ja tulomme jälkeen myös Otso, Otson äiti ja Annika-ystävä. Siellä kuitenkin tunnetusti sopu sijaa antaa. Mökillä perusmeininkejä: letunpaistoa, saunomista, pelaamista ja rentoutumista. Otso valvotti yön :/ En muista milloin olisin niin valvonut, mutta vasta neljältä se rauhoittui ja silloinkin kun olin laittanut panadolin pyllyyn. En yhtään tiedä mitä se itki. Ite sain nukuttua kaksi tuntia, kun Otson sammuttua kärpäset alkoivat kiusata ja ärsyttää. Ämmi oli onneksi Otson kanssa aamulla muutaman tunnin, niin saatiin annikan kanssa jatkaa keskenjääneitä unia. Aamulla ei onneksi enää itkenyt niin paljon, vaikka vähän helposti ärtyvä oli vielä silloinkin :(





Maanantaina kaupungistuttiin. Käytiin yhdellä kaverilla penkomassa vanhoja vaatteita ja tarttui sieltä muutama mukaankin. Oli vähän sateinen ja hyvin hiostava ilma. Viime yö meni onneksi paremmin kuin edellinen. Kyllä meidän Otso pian 1 vee lutkuttaa tissiä vieläkin monta monta kertaa yössä. Heti kun päästään Kittilään, tapahtuu itkua ja kyyneliä vaativa vieroitus. Mie aion mennä toiseen huoneeseen korvatulpat korvissa nukkumaan ja Miika saa yrittää rauhoitella Otsoa ja yrittää saada sen uskomaan, että maito on nyt loppu! Kertakaikkisen loppu. Luulen että mie en pysty sitä uskottavasti sanomaankun samalla rinnat tihkuu tuota ihanaa makeaa nestettä. Kyllä miulle on vakuuteltu, että muutamassa yössä se sen oppii. Toivotaan!

Tänään oli ihan huippukiva päivä. Aamulla lähdettiin ekaan kyläpaikkaan, ns. vaunu-Hannan luo. Miulla on kaveripiirissä ennätysmonta Hannaa ja joillekin pitää olla selventävä lisämääre. Tähän Hannaan olen tutustunut niin, että ostin heiltä vaunut Otsolle viime kesänä. He myivät ne, koska oli tulossa kaksoset. Nämä kaksoset syntyivät päivä Otson jälkeen, joten kovin samanikäistä jälkikasvua meillä on. Oli hauskaa höpötellä vauvajuttuja ja muutakin :)

Otso, Perttu ja Sanni


Käytiin kotona syömässä ja nukkumassa ja sitten mentiin Miikan serkulle Jassille, jolla on Ossinsa kanssa ihana Wilma, pian 2 v. Samaisessa paikassa kävimme joskus kesäkuun lopussa, siinä merkinnässä on myös kuvia. Nyt ei tullut otettua :) Otson syöminen on edelleen kehnoa. Tämän päivän saldo: puolikas pilttipurkki, 3 paahtoleipää (sitä kyllä menisi), puolikas banaani ja kolmasosa nektariinista. En käsitä miten se elää. Ehkä maito on niin tujua. Kauheaa huutoa, päristystä, päänkääntöä ja käsien huitomista oli kun iltapuuroa tai edes hedelmäsosetta yritin syöttää illalla. Leipää kyllä meni, ja siitä tulikin sellainen energiapläjäys ettei ole tosikaan. Tässä siis vähän konttausesityksiä.





Tässä vielä iltavillivieteriukko


Huomenna aamulla suunnataan kohti Joensuuta. Siellä on minun opiskeluaikaisen opeopiskelijaryhmän kesätapaaminen! Nyt suihkun kautta nukkumaan!

lauantai 11. heinäkuuta 2009

Taas mennään!

Tähän alkuun pari kuvaa, jotka ovat jääneet aikaisemmin laittamatta. Nämä keinukuvat ovat satamasta viikko sitten perjantailta. Se oli se päivä, kun täällä Lappeenrannassa karhu puri lenkkeilijää. Hätäkeskus kyllä tiedotti, että ihmisten pitäisi pysyä sisällä ovet ja ikkunat kiinni, mutta me uskaltauduimme ulos kun aurinkokin paistoi niin houkuttelevasti.

Huhuu, missä karhu?


Kiikaaa, kiikaa!


Tämä on sitten mökiltä, kun Otso treenaa rappusissa nousua.


Ja tässä kuumeinen karhunpoika, joka eli kolme päivää pelkällä vesimelonilla ja tissimaidolla.


Mutta nyt Otso on voittanut taudin! Jes! Torstaina uskaltauduttiin jo kotoa ulos, kun Minnalla oli 25-vuotissynttärit. Piipahdettiin siellä illalla. Odessiivi popsi omia meloneita kun me herkuttelimme kakulla ja piirakalla. Ehdittiin myös pelailla piirustuspeliä ja kaveripeliä. Otsolla riitti tutkittavaa kun oli uusi paikka. Kaukosäätimiäkin oli neljä erilaista!


Juhlien jälkeen Maiju tuli tänne vielä pelailemaan, kun olin saanut Otson unille. Pelattiin scrabblea ja kehitimme yhteisymmärryksessä sanan: avomustapäätön. Totesimme että mustapää voi olla avoin tai suljettu ja näin ollen sana on aivan hyväksyttävä. Aluksi sana oli musta, sitten tuli mustapää, itten mustapäätön ja vielä tuo lopullinen. Mutta totesimme myös sen, että joistakin sanoista on vaikea tietää, ovatko ne perusmuodossa. Voitin palin maijun hurjasta loppukiristä huolimatta ja taisimmepa myös junapelin pelata. Hauska ilta pelien, teen ja lämpimien voileipien kera.


Pihalla tepsutteli myös siili, joten tässä viikon luontokuva:


Eilen meillä oli puistotreffit Essin & Lillin kanssa. Kauheasti yhteisleikkejä ei syntynyt. Lilli keskittyi kakkaamiseen (kolmet kakat tunnin sisällä) ja Otso hiekan syömiseen (ja äiti sen estämiseen). Ehdititin kuitenkin Essin kanssa ajatuksia vaihtaa ja kyllä nuoripari hetken yhdessä keinuen viihtyi. Vähän hankalaa olla vielä Otson kanssa puistossa kun ei osaa kävellä. Kyllähän se ryömii eteenpäin, mutta jotenkin tuntuu että koko ajan saa olla vaan kieltämässä ettei mitää sopimatonta mene suuhun (kuten kiviä ja roskia). Keinuminen kyllä onnistuu ja pian varmaan muutkin aktiviteetit.

Käveltiin pois hiekkalinnan kautta. Tänään oli joku kirjoittanut Etelä-Saimaaseen hiekkalinnasta, että "rahastuksen makua". Sitä mie itsekin ihmettelin, että kaikki oli muuttunut siellä maksulliseksi paitsi sisäänpääsy alueelle. Aikaisempina vuosina hienoa on ollut juuri se, että paikalliset yritykset ovat tarjonneet huvitukset. Eivät ne nytkään kalliita ole, mutta harmi ettei ilmaisetuja ole voitu enää pitää (tosin laitteetkin näyttivät tänä vuonna viime vuosia hienoimmilta).

Kaupunkireissulta kotiin syömään. Ruoka on taas alkanut maistua. Otso söi puistossa jo kokonaisen banaanin ja silti maiskutteli menemään vielä ison kana-ateriapurkin. Ja se on hyvin Otsolta! Äiskäkin söi ja sitten menimme taas isomummilla käymään.
Otso on ollut vielä vähän väsynyt taudin jäljiltä, unet ovat maistuneet, mutta se tekee vaan hyvää että saa levätä kuumeväsymyksiä pois. Illaksi sain taas peliseuraa :)

Tänään lauantaina ämmi ja äijä tulevat reissusta. Otso nukkuu päiväunia rattaissa. Sen herättyä lähdemme ulkoilemaan ja suunnitelmissa oli ehkä myös minigolfia. Huomenna aamupäivällä lähdetään taas mökkimaisemiin ainakin yhdeksi yöksi.

Miikakin on palaamassa kalareissulta kotiin. Herra soitti sunnuntaina ja sitten ei kuulunutkaan yli neljään päivään mitään. Puhelin ei vastannut eikä viestejä tullut. Onneksi tiedän, että kalastelevat aina sellaisissa erämaissa, joissa pykäliä ei ole, joten en ehtinyt huolestua. Mutta ihan kiva että on kohta taas yhteyksien päässä.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Otso käy kuumana

Voihan surkeuksien surkeus. Viime päivät ovat menneet sairasta karhunpoikaa hoidellessa. Virus ja iski ja kuumeessa kärvistellään.

Lauantaina kävimme moikkaamassa aamulla isomummia ja odoteltiin että Omppu-kummi tulee kylään Artonsa kanssa. Kävimme myös pelaamassa minigolfia. Otso otti tosissaan hommansa pallonpitäjänä, oli vain hieman liiankin omistushaluinen.

Aamulla käytiin sadetta uhaten kirppiksellä. Hellepäivinä mietin, että tuli otettua ihan turhaan Otsolle niin monta haalaria ja villavaatteita mukaan, mutta jo näin pian piti todeta, ettei se turhaa ollutkaan. Löysin Otsolle eurolla tosi hienot kumisaappaat, joissa oli huopavuori! Niitä lähdin etsimäänkin, joten reissu kannatti! Löysimme myös Nuutti-kaverille Tomi Traktori -kirjan. Niitä ei enää kaupoista saakaan. Torikirppari on huippujuttu!

Kirpparireissun jälkeen päätimme lähteä mökille. Isoeno ja äijä puuhastelivat siellä uuden terassin kimpussa ja ämmi iloitsi saapumisestamme. Katseltiin kun tuli takassa lämmitti mökkiä ja välillä sateen tauottua käytiin haistelemassa ulko-ilmaa. Mutta sitten Otsolle nousi lämpö :/ Harmituksen harmitus! Nenäkin vähän vuoti ja poika oli vetämätön. Kaiken muun lisäksi Otso on aloittanut osittaisen syömälakon. Puuroa ei ole saatu suuhun enää pariin viikkoon, nyt ei enää mene vihannessoseetkaan eikä edes hedelmäsoseet (niitä voi joskus muutama lusikkallinen mennä) Ainut mikä kelpaa, on leipä ja banaani, itse pikku sormin syötynä. Yritettiin keittää porkkanoita joita voi itse syödä, omenaa, paprikaa, perunaa, parsakaalia, kesäkurpitsaa... vaan ei. Porkkanapalan otti suuhunsa, mukelsi muutaman minuutin ja sylkäisi ulos. Aika hidasta syömistä...

Nyt on alkanut myös juomalakko. Erittäin huono asia varsinkin siksi, että kuumetta oli tänään 40,1 astetta. Vesimelonia Otso suostuu onneksi syömään. Nokkamuki työnnetään heti pois, tuttipullon näkeminenkin aiheuttaa jo kiukun eikä lasista juominen vielä onnistu. Aika huono tilanne. Vaan TISSI kelpaa! Aina ja joka hetki. Pelkään vain ettei siitä tule enää oikein mitään, kun olin ehtinyt jo päiväimetyksetkin lopettaa. Otso 11,5 kuukautta on muuttunut pikkuvauvaksi. Ihana kun aina imemisen aloitettuaan ottaa sikiöasennon, laittaa jalat ristiin kuten ne olivat varmaan kohdussakin. Ja sikiöasentoinen tissimaakari täyttää pian vuoden. Vaan onhan se ihanaa, että Otso on kuitenkin vielä ihan äidin pikkuvauva :)

Hypätäänpä vähän taaksepäin. Maanantaina Otson olo oli välillä parempikin ja Otso tuli auttamaan äitiä ruuvaushommissa mökillä. Otso ojensi minulle ruuveja kun ruuvasin niitä kiinni. Otson mielestä työtahti oli liian hidas ja välillä ruuvit lentelivät pitkin terassia.


Maanantai-iltana tultiin mökiltä pois. Panadolia kahdeksan tunnein välein pyllyyn, vaan aina kuume nousi uudelleen. Yötkin muuttuivat aika levottomiksi, pienellä oli tietysti paha olla. Olin ehtinyt suunnitella kaikkea kivaa alkuviikolle, mutta ne suunnitelmat menivät uusiksi. Tiistai-aamuna käväisin kuitenkin kaupungilla postittamassa häiden kiitoskortit kun Otso nukkui päiväunia vaunuissa. Mietin että sama kai se on nukkua omalla pihalla tai viereisessä korttelissa matkalla postiin. Kaupungilla Otso jossian vaiheessa heräsi ja vaikutti taas kuumeiselta. Oli onneksi Ergo-reppu mukana ja siinä oli lapsen hyvä olla. Tapasin Hannan kaupungilla ja oli kivaa jutskailla. Illalla oli vielä tarkoitus lähteä Annikan kanssa mökille, mutta se oli pakko perua kun kuumemittari näytti karun totuuden: 39,5 astetta. Tosiystävät eivät kuitenkaan jätä pulaan ja Annika tuli meille yöksi. Seura olikin enemmän kuin kaivattua. Yhteistuumin hoidimme Odessiivia ja yritimme saada vähän nestettä sisään. Onneksi vesimeloni on keksitty. Sitä on popsittu keskellä yötäkin kun nokkamuki on nyt Otson mielestä pois muodista.

Aamulla yritin saada lääkäriaikaa kun kuume kieppui koko ajan 40 asteen tietämillä. Huomaa että on kesäloma-aika, yksityisiltäkään ei saanut enää tälle päivälle. Päätin että odotan neljään ja jos ei olo silloinkaan helpota, suunnaksi päivystys. Pakkasin kaikki valmiiksi että olimme jo puoli neljältä matkassa. Olin varautunut tuntien jonotukseen, reppu oli täynnä vaippoja, eväitä ja leluja. Vaan koko reissu olikin reilussa tunnissa ohi :D

Kiva lääkäri tutki Otsoa, mitään poikkeavaa ei löytynyt eikä kehoittanut huolestumaan. Otson mielestä vähemmän kiva hoitaja otti verikokeita, oli aika työ pitää rimpuilevaa lasta kiinni. Näytteenoton seurauksena neula osui myös minuun ja housuille tuli veritahroja. Näytteet kuitenkin saatiin. Niiden mukaan kyseessä on virusperäinen flunssa, ei siis aihetta huoleen. Natriumtasot olivat normiarvojen ulkopuolella, nestettä vaan pitäisi siis antaa... Mutta miten. Argh. Otso-kiltti JUO!

Päivystyksessä annettiin kahtakin kuumelääkettä, joten nyt poika vaikuttaa kylmäkallelta aikaisempiin päiviin verratuna. Mitään muuta ei voi kun toivoa, että kuumetta ei enää aamulla ole, kun lääkkeen teho on lakannut. Onneksi on lähes koko ajan ollut suht pirteä, jaksanut aina välillä leikkiäkin eikä ole mennyt veltoksi.
Ainiin. Tänään kun Annika oli lähtenyt pois ja päivystyksestä palattu, Minna tuli minun seuraksi. Kyllä ystävät on ihania. Toivottavasti pystyy itekin auttamaan niitä kun ne tarttee apua. Yksin olisi aika rankkaa olla pienen lapsen kanssa, joka ei edes vielä puhu. Nyt nukkumaan!

torstai 2. heinäkuuta 2009

Kesäterveiset!

Viikko on vierähtänyt Lappeenrannassa! Otso jaksoi urhoollisesti koko pitkän matkan. Mie olin jo tiistaina pakannut auton aika valmiiksi että päästään lähtemään "heti kun Otso herää". Herra päättikin nukkua yhdeksään sinä aamuna, joten vasta 10.30 pääsimme liikkeelle. Ihan hyvin kuitenkin. Pysähdys Pellossa: jäätelöt ja matkaeväät. Kuskin vaihto (M -> K) ja kohti Oulua. Oulun jälkeen pidettiin ruokatauko ja sitten ajettiinkin pysähtymättä Oulusta yöpaikkaan Jyväskylään. Pientä naposteltavaa, huisäisäi-leikkejä, kassillinen leluja ja vilpoisat vaatteet. Näillä matka onnistui.

Jyväskylässä oli vastassa mukava majatalo (kavereiden koti siis), jonka emäntä myös kaasonani toimi. Kaksi innokasta koiraa halusivat tehdä Otsoon lähempää tuttavuutta. Miehet katsoivat jalkapalloa ja naisetpelasivat lautapelejä. Aamulla Otso heräsikin tällä kertaa jo seitsemältä. Majatalon emäntä tarjoutui lapsenvahdiksi ja meitä nukutti makeasti. Yhdeksältä kuului koputus: Olisiko Otsolle toista tuttia, koira söi :D Johan oli meilläkin aika herätä ja suunnata kohti Saimaan rantoja. Ajoimmekin lähes suoraan mökille (matkalla hankittiin Otsolle matkasänky mökille sekä ruokaaym.) Siellä olikin kiva viettää hellepäivää. Enoni perhe oli siellä myös ja Otsolle oli monta hoitajaa.

Äitin serkkujen kanssa


Vesileikkejä


Iltakylpy laiturilla


Väki vaihtui. Torstai-iltana enon perhe lähti pois ja perjantaina ämmi tuli tilalle. Välillä helle muuttui rankkasateeksi, mutta sitten aurinko alkoikin taas lämmittää. Äiti ja iskä kisailivat mölkyssä. Vauva mahassa tuottaa ilmeisesti onnea, sillä viime vuonna olin aivan mestari kun pelasin Otso mahassa. Nyt Otso oli Ergo-repussa selässä ja hävisin melkein joka erän. Ärsytti. Otso nukkui päiväunensa teltassa. Se oli turvallinen paikka ja sinne oli helppo nukuttaa. Käytiin myös Miikan kanssa kalassa kun Otso oli ämmin ja äijän kanssa sillä aikaa. Lauantaina mie kävin myös ala-asteen luokkakokouksessa. Oli tosi hauskaa ja iltaa kohden meno vain parani. Mie olin ottanut vanhoja ystäväkirjoja mukaan ja naureskeltiin toiveammateille sekä musiikkimaulle (Sabrina oli aika ykkönen).

Miikan saalis


Otso kyllä tykkäsi olla mökillä, aika vahdittava se tosin on (sielläkin). OTso on alkanut osoittaa vahvasti omaa tahtoaan ja saa välillä huutoraivareita kun on päättänyt saada jotain (kuten yöllä tissiä, vieroitus ei onnistunut vielä kun ei jaksettu kuunnella huutoa...)

Ämmin kanssa kuistilla


Iskän kanssa riippumassa


Kesämökillä on rentouttavaa olla kun ei ole tietokoneita eikä telkkaria. Rakastan myös mökin saunaa. Otso ei kauheasti innostunut saunomisesta, mutta kyllä me iltakylvetykset tehtiin muutamaan kertaan lauteilla. Olimme mökillä torstaista maanantaihin. Maanantaiaamuna kun olimme jo lähdössä, Otso alkoi vain itkeä ja karjua eikä mikään auttanut. Kumpikaan ei oikein edes tiedä mistä se alkoi. Näki että Otsoa väsytti, mutta ei voinut nukkua. Viimein se nukahti minun mahan päälle kuin synnytyssalissa vastasyntyneenä.


Otso näytti ihan katkaravulta pelastusliiveissään :)


Ja tässäpä vielä vähän videota. Hauska kun Otsolle näyttää tätä niin se alkaa aina kommentoida, ikäänkuin keskustella ittensä kanssa.


Tiistaina 30.6. Otso täytti 11 kuukautta. Me kävimme pelaamassa minigolfia, ja senkin Miikarontti voitti! Kävimme myös kaupungilla shoppailemassa ja syömässä.

Otso 11 kk


Olli-eno ja Nelly tulivat myös Lappeenrantaan. Otso esitteli taitojaan taaperokärryllä ja konttaili ympäriinsä. Amerikasta tuli tuliaisena kylpylelu-puhelin, joka kastuessaan alkaa soida. Otsolla nyt puhelimia riittää, mutta ne ovat suosikkileluja (kaikista parasta on jos pääsee käsiksi jonkun oikeaan puhelimeen)





Otso on aivan hulluna mansikoihin. En tiedä paljonko niitä saa antaa, en ole antanut kuin muutaman päivässä eikä ainakaan ole mitään oireita tullut. Riittää kun se näkeekin jossain mansikan niin kädet alkavat viuhtoa. Ja kateellisen akatsoo jos mansikka menee jonkun muun suuhun. Otso seuraa sitä katseellaan ja avaa suunsa siinä vaiheessa kun mansikka uppoaa suuhun.


Keskiviikko oli kiva päivä. Ensin käytiin Ollin ja Nellyn kanssa minigolfissa. Tällä kertaa voitin Miikan, mutta Olli korjasi koko potin. Loppuun asti kisa oli tiukka. Pelin jälkeen jäätelöille ja sitten Prismaan kalastusosastolle (vähän muillekin). Piti ostaa mm. pari lahjaa, sillä loppupäivä olikin kylästelyä. Ensin mentiin onnittelemaan kolmekymppistä. Ihme kyllä, Otso käy tosi mielelään turvaistuimeen vaikka ollaan nyt ajeltu pitkiä matkoja ja välillä sitä on ärsyttänyt istua siinä. Mutta näinkin tyytyväisiä ilmeitä näkyy ja samalla hienot etuhampaat, joiden välissä on ehkä sentin rako :D


Otsolla on muuten nyt ylhäällä jo kolme hammasta. Kolmas hammas oli ilmestynyt sinne ihan salaa, Miika sen sieltä bongasi.

Syöminen on taas vähän heikohkoa... Ainakin puuro, eikä vihannessoseetkaan helposti mene. Leipä ja hedelmät kyllä, kunhan saa itte syödä, omin käsin. Kolmekymppisillä yritettiin saada Otsolle purkki pilttiä syötettyä... Menihän se melkein kun yksi piti Otsoa sylissä, yksi ojenteli keittiövälineitä joita sai tutkia ja yksi syötti. Onneski se sentään juo.


Synttäreiltä jatkettiin Miikan serkulle ja Otson pikkuserkulle. He olivat juuri ostaneet oman rivitaloasunnon. aivan ihana! Ja ihania olivat myös isännät! Tulleepi varmaan tämän kuun aikana käytyä silleä uudestaankin kun olen siis koko heinäkuun Lappeenrannassa tai ainakin Etelä-Suomessa Otson kanssa.

Tässä hurmaava Wilma, joka on siis Odessiivin pikkuserkku


Otso oli erittäin mieltynyt Wilman vaaleanpunaiseen tuttiin. Vaikka Otsolla olisi ollut oma tutti suussa, Wilman tutin nähtyään se lensi kaaressa pois ja vaaleanpunainen tutti oli suussa. Wilma puolestaan rakastui Otson sinioseen nokkamukiin :D Hauskaa oli katsoa kun taaperot touhusivat ja vanhemmat saivat kälättää :D


Eilen sitten saatettiin isä junalle kun hän lensi takaisin Kittilään. Ohjelmassa polttarit, kalareissu ja orjatöitä Kätkäsuvannossa ja Rovaniemellä. Sitten on 2 viikkoa töissä ja lentää tänne takaisin 30.7. Seuraavan apäivänä lähdetään ajamaan Suomussalmen kautta takaisin kotiin. Suomussalmella päästään juhlimaan häitä siinä matkalla!

Tällaiset on meidän suunnitelmat. Mie olen siis Otson kanssa heinäkuun loppuun asti Lappeenrannasn suunnalla. Käydään varmaan tekemässä reissu Helsinkiin ja ehkä muuallekin, saa houkutella käymään tai tulla tännekin käymään. Suunnitelmat ovat vielä aika auki, mutta täällä ollaan! Nyt Otso heräsi, touhut alkakoon!